Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 19.04.2024, 16:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Червень » 3 » Міжнародний день захисту дітей
18:23
Міжнародний день захисту дітей

Міжнародний день захисту дітей у ЗДО району

    Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно 1 червня. У цей день світова спільнота закликають прислухатися до потреб дітей і особливу увагу приділити тим, хто з яких-небудь причин залишився без опіки рідних і близьких.

Це одне з найстаріших міжнародних свят. Світ почав відзначати його щороку з 1950 року, після затвердження Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.

Пізніше цю ініціативу на міжнародному рівні підтримала ООН. Організація оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

День захисту дітей служить додатковим нагадуванням дорослим про проблеми дітей. Йдеться про дотримання їх прав на життя, свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок та дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці.

ООН в 1959 році на засіданні прийняла Декларацію прав дитини. До неї увійшли статті, що закликають батьків, державні органи, неурядові організації визнати описані в документі права і свободи дітей, а також прагне до їх дотримання. Декларація ООН не мала обов'язкової сили, а носила лише рекомендаційний характер.

Але незабаром права дітей закріпили на рівні міжнародного права. 20 листопада 1989 року ООН прийняла Конвенцію про права дітей. Її підписала 61 країна, а 13 липня 1990 року документ ратифікував СРСР.

У кожній країні майже 20-25% населення становлять діти. У кожній державі їх підстерігають різні небезпеки. У розвинених - це негативні наслідки через пристрасть до телевізора і комп'ютера, що призводить до розвитку надмірної жорстокості. Також викликає побоювання ранній сексуальний розвиток молодого покоління.

Менш розвинені країни, такі як в Африці й Азії, стикаються з проблемами голоду, безліччю смертельних захворювань, а також високим рівнем безграмотно і військовими конфліктами.

Міжнародний день захисту дітей в Україні став державним святом з 1998 року, після підписання Президентом Указу №568/98 "Про день захисту дітей". Ініціатором святкування стало Міністерство у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнський комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям".

У цей день проводяться для дітей освітні програми про те, куди вони можуть звернутися в разі утиску їх прав, а також вчать суспільство зважати на потреби дитини.

Традиційно до Міжнародного дня дітей організовують різного роду розважальні заходи. Діти беруть участь в конкурсах, малюють малюнки крейдою на асфальті, а також організовуються дитячі концерти та фестивалі. Крім того, проводиться безліч благодійних акцій, головна мета яких - зібрати гроші на різні благодійні проекти або лікування дітей.

Переглядів: 401 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua