Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Субота, 20.04.2024, 02:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Жовтень » 23 » Науково-практична конференція вчителів біології та нгеографії
14:47
Науково-практична конференція вчителів біології та нгеографії

       Науково-практична конференція вчителів

біології та географії

         28 вересня  виповнилося 100 років  від  дня народження видатного  українського педагога-гуманіста, ученого зі світовим імям, публіциста, письменника Василя Олександровича Сухомлинського. Час, що віддалив від нас  життя і діяльність великого педагога, ще гостріше підкреслив актуальність його ідей. Ці ідеї є основними змістовими напрямками концепції «Нова українська школа».

          Вчителі біології та географії  мали чудову нагоду розширити та  поглибити свої знання про видатного педагога на науково-практичній конференції  «Творче використання педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського у практиці викладання предметів природничого циклу», що відбулася нещодавно у Ревнівській ЗОШ.

          З вступному словом  «Василь Сухомлинський у діалозі з сучасністю» звернулася до учасників конференції методист райметодкабінету.  Петренко Г.І.   «Сторінками життя Василя Сухомлинського» назвала свій виступ  Полях О.В. (Ревнівська ЗОШ), в якому коротко згадала етапи життєвого шляху педагога.   

          Змістовні  та цікаві доповіді підготували вчителі.    Дуденко Л.В. (Щасливський НВК)  у доповіді «Реалізація гуманістичних ідей  Василя Сухомлинського у світлі концепції  Нової української школи» відзначила, що педагогічна система Сухомлинського-  це концептуальна  основа особистісно зорієнтованого  навчання, метою якого є формування всебічно розвиненої особистості. Людмила Василівна поділилася також різноманітними прийомами, які  доцільно застосовувати на уроках біології для розвитку творчих здібностей учнів.  Гопкало В.М.( Любарецької ЗОШ) у доповіді         «Безцінна педагогічна спадщина В.О.Сухомлинського як основа екологічного світогляду» поділилася думками  про шляхи  покращення екологічного виховання в школі. Одним із шляхів формування екологічної культури є звернення до надбань педагогічної спадщини Василя Олександровича.  Цікаві пропозиції щодо удосконалення сучасного уроку географії  висловила  Компанець А.М.(Дударківська ЗОШ). Тема її виступу- «Впровадження педагогічних ідей Василя Сухомлинського та сучасних освітніх технологій на уроках  географії як шляхи розвитку творчих здібностей учнів».

          У своєму виступі «Педагогічні ідеї Василя Сухомлинського в освітньому просторі  Ревнівської  школи»  директор школи  Білощицька В.І

не тільки познайомила із життям навчального закладу,  а і висловлювала свої думки, запрошувала до дискусії, роздумів над сучасними проблемами школи.

        Поділитися  своїми думками  учителі мали змогу під час проведення Круглого столу, де не тільки ділилися досвідом, а і мали змогу висловити побажання, посперечатися.

       Цікавим було завершення зустрічі, в якому взяли участь учні та вчителі Ревнівської ЗОШ. Відвідування літературної вітальні Василя Сухомлинського «Подорож до країни Радості та Добра» допомогло учням, вчителям та гостям ще раз переконатися у значенні педагогічного таланту видатного педагога. Шкода, що ми лише сьогодні починаємо по-справжньому намагатися зрозуміти його  сутність. Захоплюючись закордонними моделями освіти, ми, на жаль, забуваємо, що у нас є своя, вітчизняна, створена в далеких 60-х роках, унікальна освітня система, про що  в Європі тільки починали говорити.  Про це розмірковували  учителі ,  повертаючись додому.    

        Районний методичний кабінет, методичні об»єднання  вчителів географії та біології висловлюють щиру подяку директору школи Білощицькій Валентині Іванівні, всьому педагогічному колективу Ревнівської ЗОШ за сприяння в проведенні заходу та велику допомогу в його організації.     

Переглядів: 431 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua