Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 19.04.2024, 02:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2017 » Вересень » 11 » Навчально-методичний семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи та методистів РМК
10:41
Навчально-методичний семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи та методистів РМК

Навчально-методичний семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи та методистів РМК

   Методична робота – важлива складова системи освіти в цілому, яка включає в себе цілісну систему дій і заходів, спрямованих на підвищення кваліфікації та професійної майстерності кожного працівника, розвиток їх творчого потенціалу, досягнення позитивних результатів у професійній діяльності. Вона ґрунтується на сучасних досягненнях психолого-педагогічної науки з урахуванням досвіду діяльності педагогів і конкретного аналізу результатів навчально-виховного процесу. Участь у методичній роботі – професійний обов’язок кожного педагогічного працівника.

   Одним із слабких місць у кваліфікаційній підготовці педагогів тривалий час залишається низький рівень володіння ними поняттями та термінами, які відносяться до методичної діяльності.

   Саме питанню чіткого і всебічного володіння педагогами і методистами сучасними термінами та поняттями в організації науково-дослідної та експериментальної роботи з розробки і впровадження нових освітніх та педагогічних технологій, інтерактивних методик, нових програм, навчально-методичних посібників та підручників, науково-теоретичному і методико-практичному супроводу розвитку освітніх систем був присвячений семінар-навчання заступників директорів з навчально-виховної роботи  шкіл Бориспільського району та методистів РМК 8 вересня у Вишенській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

З сучасною термінологією в освіті учасників семінару познайомила Гурська Лілія Володимирівна, директор Вишенської ЗОШ; наа інноваційнихз методах і формах роботи з педагогами та учнями зупинилась Прокопенко Валентина Олександрівна, заступник директора з НВР Вишенської ЗОШ.

   Баханська Анастасія Миколаївна, практичний психолог школи,  ділилася досвідом використання тренінгових вправ на уроках, а методист РМК Смотрін Володимир Олександрович говорив про методи ненасильницького спілкування в педагогічній практиці та провів анкетування з психологічної компетенції педагога – де кожний проаналізував рівень знань з даного питання.

   З особливостями проведення атестаційної експертизи педагогів у новому навчальному році заступники поспілкувалися з Чигрин Тетяною Володимирівною, методистом РМК під час заняття.

   Учасники семінару познайомилися з новою термінологією у новому Законі України  «Про освіту» та статтями самого закону під керівництвом Кравцова Віктора Івановича, завідувача РМК.

   Під час круглого столу «Особливості організації методичної роботи у 2017/2018 навчальному році» учасники семінару обговорили питання діяльності освіти району з методистами РМК Петренко Г.І., Чорноус О.В., Дідик І.В., Смотріним В.О., Чигрин Т.В., завідувачем РМК Кравцовим В.І. та головним спеціалістом відділу освіти Паламарчук К.В.

   В роботі семінару-навчання взяла участь голова профспілкової організації працівників освіти і науки Бориспільського району Сьомак С.П.

Рекомендації семінару та матеріали були надіслані на школи.

План проведення семінару

Переглядів: 500 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua