Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 25.04.2024, 02:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Травень » 2 » Переможні гастролі «Кабріолі»
10:46
Переможні гастролі «Кабріолі»

Переможні гастролі «Кабріолі»

 Ніна Григорівна Кудько,

директор школи

Циркова студія «Кабріолі», яка успішно працює в Гнідинській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика, об’єднала талановитих і витривалих дівчат і хлопців. Чотири роки поспіль керівники студії Ольга та Володимир Галичі наполегливо ведуть до вершин майстерності юних гнідинців. Їхні виступи – окраса шкільних і загальносільських  свят.

А який же цирк без гастролей?! Нещодавно, з 10 до 13 квітня 2018 року, учасники «Кабріолі» жили і виступали в Запоріжжі, бо брали участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячих циркових колективів «Диво Цирк - 2018». У малому спортзалі Гнідинської школи залишились довгі години тренувань, сльози від емоційних і фізичних навантажень, радість від вдалих стрибків, підтримка і зауваження  тренерів. У танцювальному класі, де студійці працюють із хореографом Оленою Стегно, відполіровані до блиску поручні станків переконують, скільки докладено зусиль для правильної постави, плавних рухів і… посмішок.

З ними вийшла гнідинська «Кабріолі» на велику справжню арену славного козацького міста. На жаль, словами не передати враження від номерів,  що створювали діти під куполом цирку. Усі, хто мали доступ  в мережі Фейсбук до сторінки Алли Майстренко, яка вела пряму трансляцію із Запоріжжя, побачили, що вміють наші школярі. Професійне журі фестивалю-конкурсу поцінувало «бронзовими» медалями  працю і талант акробатичної  пари із номером «Дзеркало» (Софія Майстренко і Дар’я  Ванчугова) та змішаної пари з номером «Знамення» (Дар’я Ванчугова і Артем Ящук). Володарями «срібних» медалей стали повітряні гімнастки на полотнах із номером «Феї» – Діана Галич, Валерія Корінєва, Валентина Савчук. А в номінації  «партерна акробатика, формейшн» кращих від гнідинців не було. Скільки всім потрібно було докласти сил і натхнення, щоб 14 учасників зробили дивовижне «Дерево удачі». До дітей, імена яких згадані вище, приєднались Уляна Казаневська, Владислава Ковальчук, Анна Подоляк, Анастасія Чулова, Вікторія Куруп'ятенко,  Анастасія Майстренко, Даниїл  Костенко, щоб  під чіткі команди твердого голосу (де він  в неї взявся?!) Марії Волкової у притишеній залі продемонструвати згуртованість, синхронність, жагу до  перемоги. Браво! Перше місце – наше! В ньому – бажання дітей працювати в студії, робота Ольги і Володимира  Галичів, Олени Стегно, матерів-майстринь, які шили костюми – Юлії Чуприни і Майстренко, матерів, які пришивали кожну блискітку, щоб сценічний одяг відповідав стандарту. Слова вдячності матерям і батькам, які не тільки фінансово підтримують заняття  в цирковій студії, конкурси, а дехто, залишаючи господарство,  їдуть допомагати тренерам на фестиваль – Ірина Ванчугова, Лілія Волкова, Наталія Казаневська, Наталія Куруп'ятенко,  Ольга Ляш.   

Ще залишилися в дітвори спогади про конкурс у Запоріжжі і острів Хортицю, а вже 21 квітня у Києві їх чекали на Міжнародному конкурсі «Оксамитовий дивосвіт». Наші результати: Юлія Буркацька – гра з хула-хупами (2 місце);

Діана Галич, Валерія Корінєва, Валентина Савчук – повітряні гімнастки на полотнах (2 місце);

Софія Майстренко та  Дар’я  Ванчугова – акробатична пара (1 місце);

Артем Ящук та Дар’я Ванчугова – змішана пара (1 місце); молодша група студії з номером «Квіточка» – 1 місце. А номер «Дерево удачі» отримав гран-прі  фестивалю. І знову скажемо: «Браво!!!»

«Кабріолі» –  у цирковому  мистецтві означає стрибок угору.  Він особливий, потребує зосередженості, вміння, довгих тренувань від артистів-партнерів. Віримо, що вихованці «Кабріолі» з Гнідина будуть  впевнено  робити стрибки і не тільки  під куполом цирку, будуть довіку вдячні  своїм батькам і талановитим наставникам-професіоналам.

Переглядів: 537 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua