Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 29.03.2024, 16:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2017 » Лютий » 18 » Підсумки тижня в освіті: головні події
07:34
Підсумки тижня в освіті: головні події
Підсумки тижня в освіті: головні події

Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулись в українській освіті за матеріалами Освіта в Україні - Освіта.ua

Підсумки тижня в освіті: головні події

Розпочато обговорення програм базової школи. 13 лютого стартувало онлайн обговорення навчальних програм для учнів 5-9 класів. У МОН наголошують, що взяти участь в їх оновленні зможе кожен бажаючий.

Гриневич: змінювати програми мають учителі-практики. За словами міністра, Академія педагогічних наук втратила монополію на розробку навчальних програм. Саме тому ядром та агентами змін мають стати вчителі-практики.

Стартувала програма «Навчай для України». Ідея програми полягає у залученні найкращих випускників та молодих спеціалістів до викладання в школах в умовах гострого дефіциту високомотивованих і кваліфікованих кадрів.

В Україні з'являться корпоративні дитсадки. Уряд ухвалив законопроект, що сприятиме створенню «корпоративних дитсадків». Планується, що вони діятимуть на засадах партнерства та сприятимуть доступу дітей до дошкільної освіти.

У поліції розповіли, як запобігти суїцидам дітей. У соцмережах виявлені небезпечні групи, в яких дітей доводять до самогубства. У Національній поліції розповіли про алгоритм дій зловмисників, ознаки участі дитини у подібних групах.

МОН пропонують впровадити дуальну освіту. Міністр освіти висловила переконання, що поєднання теорії у ВНЗ та виробничої практики, може стати поштовхом, що необхідний українській освіті для підвищення якості навчання.

МОН закликали долучитись до заборони Вконтакте. В Україні пропонують ввести заборону на використання російських соціальних мереж. У МВС висловили сподівання, що Міністерство освіти і вчителі також долучаться до цих процесів.

Стартував відбір школярів на навчання за кордоном. Ukraine Global Scholars оголосив про відбір учнів для навчання за кордоном. Ініціатива полягає у допомозі дітям безкоштовно здобути освіту у найкращих світових школах і коледжах.

Переглядів: 437 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua