Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 29.03.2024, 13:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2017 » Квітень » 27 » Районний семінар завідувачів ДНЗ
15:36
Районний семінар завідувачів ДНЗ

Якщо добрі почуття в дитині не виховані в дитинстві, їх ніколи не виховаєш, тому що це по-справжньому людське, формується в душі одночасно з пізнанням перших і найважливіших істин...

Василь Сухомлинський

26 квітня 2017 року у ДНЗ  «Лебедик» с. Лебедин Бориспільського району відбувся семінар завідувачів дошкільних навчальних закладів району «Виховання духовної культури засобом створення музейного простору».

Семінар розпочався із хвилини мовчання за загиблими учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС, що сталась 31 рік тому.

Любов, повага, гордість, відчуття патріотизму до рідної землі – це те, чого заслуговує країна від кожного з нас. Саме ці почуття треба починати виховувати ще з раннього дитинства.  

Про це говорили на районному семінарі керівників дошкільних навчальних закладів сільський голова Кучаківської сільської ради Дженджебір М.М., який взяв активну участь у роботі семінару, методисти РМК Макаренко В.В. та Мудровська В.І., завідувачі дошкільних навчальних закладів, директори навчально-виховних об’єднань району.

Вихованці ДНЗ у музичній композиції «Веселкова країна мрій» під керівництвом вихователів показали танці і розваги, заспівали пісні та стали справжньою окрасою зібрання.

Одним із ефективних сучасних засобів формування соціально активної особистості, стимулювання її творчої активності та інтелектуального розвитку є музейна педагогіка.

Завідувач ДНЗ Кацан А.В. ознайомила учасників семінару з експозицією міні-музею навчального закладу, який  став особливим розвивальним простором, створеним з метою долучення дітей до історії свого рідного села Лебедина, свого садочка «Лебедик», який  відновив роботу в 2014 році за сприяння сільського голови.

Під час семінару завідувачі ДНЗ та директори НВО району відвідали   с. Сулимівку Бориспільського району, історія якого пов’язана з гетьманом запорозьких козаків, флотоводцем, полковником, борцем за незалежність України Іваном Михайловичем Сулимою. У селі Сулима І.М. збудував козацьку церкву Покрови Пресвятої Богородиці, яка стала символом козацької віри у свою захисницю і покровительку.

Любов до Вітчизни починається з любові до своєї Малої Батьківщини – місця, де людина народилася. У цьому зв’язку, на думку учасників семінару, величезного значення набуває визначення мети, завдань, змісту та засобів патріотичного виховання дітей дошкільного віку, які і були визначені та заплановані на наступний навчальний рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 552 | Додав: porrter | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua