Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 29.03.2024, 03:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Листопад » 26 » Семінар-практикум для вихователів ЗДО
16:07
Семінар-практикум для вихователів ЗДО

Семінар-практикум для вихователів ЗДО

“Дитина за своєю природою – допитливий дослідник, відкривач світу”
В.О. Сухомлинський

 

22 листопада в Пролісківській філії ОНЗ Щасливський НВК відбувся районний семінар-практикум на тему: “ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНО-ДОСЛІДНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ДІТЕЙ ЯК ТЕХНОЛОГІЯ ПІЗНАВАЛЬНОГО РОЗВИТКУ”, в якому взяли участь 34 педагоги закладів дошкільної освіти.

Методист РМК Макаренко Валентина Володимирівна та вихователь середньої групи Логункова Оксана Євгенівна розповіли, що в Пролісківському НВО завдання НУШ реалізовуються в процесі патріотичного, трудового, морального, художньо-естетичного виховання, а також у ході пізнавальної та пошуково-дослідницької діяльності.

          Учасники семінару дійшли згоди в тому, що таким чином можна виховати дитину з розвиненою пізнавальною активністю. Дитину, яка швидко й правильно розуміє те, що їй говорять, реагує на новизну ситуації; дитину у якої є перший побутовий досвід, практичні уміння і навички; відбувається розвиток її вiдчуттiв, сприйняття дійсності; під час найпростіших дій у дитини виникає потреба пізнавати нове, отримувати при цьому позитивні емоції; дитина вміє встановлювати причинно-наслідкові зв’язки між предметами та подіями; здійснює різні дії, та радіє з вiдкриттiв; розширює й поглиблює знання про предмети, які її цікавлять.

Вихователі зробили висновок, що важливо, щоб дитина сприймала об’єкти природи як суб’єкти. Тому при доборі інформації потрібно дотримуватись таких умов:

  • дошкільнят  потрібно спочатку знайомити із зовні привабливими рослинами і тваринами;
  • формувати уявлення про конкретну рослину або тварину, а не про певний вид чи клас;
  •  підвищенню пізнавального інтересу сприяє проведення паралелі в інформаціях про живі істоти з людиною: йдеться про влаштування гнізда,  догляд за дитинчатами, розмноження квітів, їх ріст, дихання тощо.

 Логункова Оксана Євгенівна провела майстер-клас для вчителів-дошкільників, на якому показала багато сучасних ефективних методів пізнавального розвитку дітей дошкільного віку.

Після закінчення практичної частини семінару вихователі мали змогу збагатитися новими ідеями та порадами, спілкуючись у дружньому середовищі колег, зокрема вказали на необхідність формування дослідницької компетентності на етапі дошкільної освіти. Методично правильна організація пошуково-дослідницької діяльності вихованців, зокрема через ігрові форми, дозволяє розвивати у них допитливість, пізнавальні інтереси.

Переглядів: 369 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua