Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 25.04.2024, 04:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Квітень » 18 » Семінар вчителів географії «Формування дослідницьких компетентностей на уроках та в позакласній роботі з географії».
13:14
Семінар вчителів географії «Формування дослідницьких компетентностей на уроках та в позакласній роботі з географії».

Семінар вчителів географії «Формування  дослідницьких  компетентностей  на уроках та в позакласній роботі з географії».

      На сучасному етапі  основними  пріоритетами  освіти  є формування  компетентностей,  які  б дали  можливість учням знайти своє місце в житті і суспільстві. Потреба  в дослідницькому пошуку обумовлена  біологічно,  а дослідницька пошукова діяльність - це природний стан дитини.  Застосування  дослідницької  технології  активізує  пізнавальну  активність, перетворює школяра  з об»єкта  навчання  в  активного  учасника  процесу. 

       Формуванню досвіду  дослідницької роботи учнів  був присвячений семінар вчителів географії, що відбувся на базі ОНЗ «Вороньківський НВК  «ліцей ЗОШ І-ІІІ ступенів-дитячий садок».

        Вчителі взяли участь в обговоренні методики застосування технології «Навчання як дослідження»,  відвідали урок  «Японія-країна вранішнього сонця»(10клас), де вчителька Телегуз Людмила Михайлівна продемонструвала  створення дослідницького середовища на уроках географії.  В програмі семінару відбувся  також  творчий  звіт  учительки географії  Рогозівської ЗОШ  І-ІІІ ст. Кузьменко  Лілії  Михайлівни , яка ознайомила вчителів з авторською програмою  курсу за вибором «Я обираю географію», обговорено результати виступів учнів на ІІ, ІІІ та ІУ етапах Всеукраїнської  олімпіади з географії.  І хоча цього року наші учні дуже успішно виступали на всіх етапах, і навіть на  ІУ етапі учень 8 класу Глибоцької  ЗОШ  Мирончук  Дмитро  виборов  ІІ місце, усе ж працювати географам  є  над чим. Зокрема, акцентувалася  увага  на активізації науково-дослідницькіої  роботи  МАН  у  відділенні  наук про Землю.

Переглядів: 507 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua