Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Субота, 20.04.2024, 08:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Квітень » 1 » Семінар заступників директорів з навчально виховної роботи Бориспільського і Баришівського районів
16:27
Семінар заступників директорів з навчально виховної роботи Бориспільського і Баришівського районів

Семінар заступників директорів з навчально виховної роботи Бориспільського і Баришівського районів

Останні роки стали роками початку системних змін в освітній галузі України, а саме ухвалено Концепцію реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», у вересні прийнятий закон України «Про освіту» та Державний стандарт початкової освіти. Стає очевидним, що зміни акцентів у навчанні та вихованні дітей просто необхідні.

Сучасний учитель має постійно працювати над собою, швидко вчитися, опановувати нові технології, миттєво змінюватися, щоб відповідати швидкоплинним вимогам суспільства. Він поступово перестає бути джерелом знань, а має навчити молоде покоління організовувати процес засвоєння знань. Тому сьогодні замовники освітніх послуг вимагають від учителів бути відкритими до змін.

У жовтні 2017 року на базі Кучаківської ЗОШ відбулася перша зустріч заступників директорів з навчально-виховної роботи Бориспільського і Баришівського районів з теми «Нова українська школа: простір освітніх можливостей». 28 березня 2018 року у Баришівського НВК для ЗНВР двох районів був проведений семінар з теми: «Підвищення управлінської компетентності заступників директорів закладів загальної середньої освіти в умовах Нової української школи» . Під час семінару працювало п’ять локацій з актуальних тем: «Початкова освіта в новому Державному стандарті», «Корпоративне навчання педагогічних кадрів», «Інтерактивні технології в освіті: залучаємо учнів у процес навчання за допомогою Internet-сервісів»,«Компетентнісно орієнтований зміст шкільної природничо – математичної освіти», «Психологічна готовність вчителів у процесі реалізації Концепції Нової української школи».

Завдання семінару:
 - підвищити рівень знань заступників директорів про сучасні вимоги до професійних й особистісних якостей педагога та його нової ролі в організації навчання;
 - ознайомити учасників із методикою корпоративного навчання дорослих;
 - презентувати нові методи та стратегії навчання учнів початкової школи в умовах Нової української школи;
 - презентувати діяльнісно-компетентнісний підхід при вивчені природничих наук.

Педагоги двох районів у змішених командах обґрунтували "плюси" та "мінуси", "ризики" та "шляхи подолання" впровадження завдань НУШ на сучасному етапі. За круглим столом була можливість обмінятися думками, досвідом, напрацюваннями, намітити шляхи творчої співпраці. За підсумками семінару були вироблені рекомендації.

Заступники з НВР Бориспільщини вдячні за змістовний захід, дружню, творчу атмосферу методистам Баришівського РМК та завідуючій Загорулько О.В., педагогам та керівництву навчально-виховного комплексу на чолі з директором Калмиковою Н.П., за допомогу керівникам ОНЗ Щасливський НВК Йовбаку Ю.Ю. та Кучаківської ЗОШ ім. гетьмана Івана Сулими Кравцовій Л.Є.

 

Переглядів: 491 | Додав: Vik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua