Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 29.03.2024, 03:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2017 » Вересень » 5 » «STEM-центр» ВІДКРИТО! Природничі та технічні науки для дітей!
19:30
«STEM-центр» ВІДКРИТО! Природничі та технічні науки для дітей!

«STEM-центр» ВІДКРИТО! Природничі та технічні науки для дітей!

1 вересня 2017 року в опорному навчальному закладі «Вороньківська ЗОШ І-ІІІ ступенів» в присутності учнів, батьків, педагогіввідкрився сучасний інформаційний STEM-центр. Урочисте відкриття провели сільський голова Яструб Ніна Іванівна та голова батьківського комітету школи Коломієць Любов Василівна.

Абревіатура «STEM» розшифровується як Science (наука), Technology (технології), Engineering (інжиніринг), Mathematics (математика).  «STEM-центр» передбачає розробку та впровадження унікальних програм додаткової освіти для школярів на основі STEM-напрямків (STEM (S – science, T – technology – Е-engineering – М-mathematics).

Основна мета «STEM-центру» - створення доступної інтелектуального середовища додаткового навчання, здатної стимулювати у школярів творчий інтерес до інженерної справи, розвиток їх здібностей. STEM-освіта сприяє розвитку інтересу до природничих і технічних дисциплін. Діти на практиці вчаться застосовувати науково-технічні знання в реальному житті, розвивають навички критичного мислення, вчаться вирішувати проблеми і працювати в команді.
В приміщенні школи STEM-центр розташований в єдиному комплексі з шкільною бібліотекою. Мета такого розміщення полягає в тому, щоб дати дитині можливість вибору, в який спосіб отримувати інформацію. Класичний – через книгу або підручник, чи сучасний – через персональний комп’ютер.
Кабінет обладнано сучасними комп’ютерами, які підключені до мережі Інтернет. Центр можна використовувати на уроках інформатики, як читальний зал бібліотеки, як кабінет для технологічних чи інженерних гуртків, як літній технологічний табір, як місце для реалізації спільних проектів з технологічними компаніями.

P.S. Реалізація цього проекту стала можлива завдячуючи клопіткій праці багатьох працівників школи та фінансуванню проекту Вороньківською сільською радою, депутати якої зробили чудовий подарунок школярам до Дня знань – 1 вересня 2017 року. Щиро вдячні!

Переглядів: 440 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua