Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Субота, 20.04.2024, 06:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2016 » Вересень » 23 » Створюємо комфортне середовище у ДНЗ району!
14:08
Створюємо комфортне середовище у ДНЗ району!

Створюємо комфортне середовище у ДНЗ району!

 

     З метою поліпшення екологічного середовища, в якому живе дитина, виховання любові до рідного краю та бережливого ставлення до всього живого, збагачення видового складу квітково-декоративних рослин на територіях навчальних закладів,  підвищення естетичності, декоративності та функціональності територій дошкільних закладів району протягом 2016 року у ДНЗ проходить районний конкурс ландшафтного дизайну територій навчальних закладів.

    Сучасні вимоги до комфортної життєдіяльності дітей дошкільного віку потребують нових критеріїв якості навколишнього простору. Ці критерії формуються під впливом потреб до естетичного задоволення, екологічної безпеки та відчуття гармонії з природою. Ландшафтний дизайн дошкільного навчального закладу - це цікавий напрям роботи педагогічного, батьківського та дитячого колективів, діяльність якого цілком присвячена створенню для малечі сучасного рукотворного розвиваючого середовища, що дозволяє повністю відчути всім повноту гармонії та задоволення.

     Дошкільні навчальні заклади району упродовж 2016 року взяли участь у районному конкурсі на кращий ландшафтний дизайн території навчального закладу.

     Дизайн майданчиків має також національні, етнокультурні елементи, аби малята прилучалися до духовних цінностей народу, вчилися любові до рідної землі. Різноманітні скульптури є прикрасою будь-якого ландшафту. При цьому вони можуть виконувати функцію зонування території згідно з наявними на ділянці категоріям декору.

     Скульптури різноманітних героїв казок, тварин чи птахів звеселяють територію, вносять свій яскравий колорит.

Дитячі городи ДНЗ облаштовують так, щоб вони слугували не лише засобом трудового виховання малечі, а й ставали окрасою території закладу.

     Важливо город зробити привабливим: плетений тин, декоративні горщики, посаджені на кілки, криниця з журавлем, яскраві позначки рослин, що вирощують діти тощо.

   Спільна робота вихователів, їх помічників, а також мам і татусів у ДНЗ «Берізка» с. Гора, «Сонечко» с. Любарці, «Ромашка» с. Щасливе, «Журавлик» с. Кучаків, «Лісова казка» с. Проців, «Лебедик» с. Лебедин, Пролісківському та Мартусівському НВО виявилася плідною.

     В результаті гармонійного втілення творчих ідей дорослих в природне оточення будівлі дитсадка з’явилися чудові ігрові майданчики.

Території дошкільних закладів перетворилась у затишний куточок, стала окрасою села та приємним місцем для відпочинку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 844 | Додав: porrter | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua