Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 19.04.2024, 17:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Лютий » 22 » У Щасливому відбулося засідання колегії управління гуманітарного розвитку
16:37
У Щасливому відбулося засідання колегії управління гуманітарного розвитку

У Щасливому відбулося засідання колегії управління гуманітарного розвитку

 Ефективне вирішення сучасних освітніх завдань потребує від педагогів постійного самовдосконалення,опанування інноваційних освітніх технологій, глибокого розуміння тенденцій розвитку сучасної школи. Тому важливими є зібрання освітян, на яких є можливість спілкуватися, обмінюватися власними напрацюваннями, своїми поглядами на шляхи вирішення завдань.

    Така можливість у освітян Бориспільщини була 21 лютого, коли відбулося засідання колегії управління гуманітарного розвитку. Засідання проходило в опорному навчальному закладі «Щасливський навчально-виховний комплекс «ліцей – загальноосвітня школа – дитячий садок».

       У рамках роботи колегії педагоги Щасливого продемонструвати власні напрацювання. Цей заклад належить до 100 українських шкіл, які беруть участь у Пілотному проекті по впровадженню нових освітніх стандартів у початковій школі.

      Закон «Про освіту» започатковує масштабні реформи в освітній галузі. Символічно, що колегія відбулася саме того дня, коли Кабінетом Міністрів було затверджено новий Державний стандарт початкової школи.

    Окрім традиційних предметів першокласники Щасливого вже успішно вивчають інтегрований курс «Я досліджую світ», що диференціюється на мовно-літературну, математичну, природничу, технологічну, соціальну і здоров’язбережну, громадянську та історичну галузі. Цей інтегрований курс дозволяє першокласникам розглядають якусь певну тему, занурюються в неї, заодно навчаючись читати, рахувати, малювати, мислити, робити творчі проекти.

   «Чому Олімпійські ігри – особливі змагання?», – відповідь на це запитання шукали учні 1-А класу (класовод – Карпенко Л.А.)на уроці інтегрованого курсу «Я досліджую світ». У 1-Б класі (класовод – Племянник І.М.) на уроці інтегрованого курсу «Мистецтво» на тему «Мова музики. Музика вокальна та інструментальна» учні змогли виявити свої здібності як із музичного, так і з образотворчого мистецтва.

   Гості закладу побували на уроках англійської мови (вчителі – Гаврилко А.Ю, Сивохіна О.В.). Першокласники вразили всіх присутніх своїми знаннями, вмінням спілкуватися, співати, грати в ігри. І все це англійською мовою!

  Учням недостатньо просто дати знання, їх треба навчити користуватися ними, сформувати ключові компетентності. Тож присутні відвідали фрагменти уроків із використанням сучасних освітніх технологій в основній та старшій школі, які провкли вчитель математики Гучок Т.В. та вчитель інформатики Коваль А.М.

    На сьогоднішній день у більшості навчальних кабінетів встановлено дошки з коротфокусними проекторами та сенсорні дошки. Розкрили для себе можливості використання хмарних технологій у освітньому процесі та опанували початковими навичками їх використання всі присутні на заході директори навчальних закладів під час майстер-класу, проведеного вчителем англійської мови Волоховою О.І.

    Учасники колегії переконалися, що для успішного навчального процесу недостатньо сучасного технічного обладнання. Необхідно створити для дітей комфортне та невимушене середовище, щоб вони відчули себе вільними і творчими людьми. Технології, які активно впроваджуються в Щасливському НВК дітям цікаві, адже дозволяють спілкуватися і займатися практичною діяльністю, а не просто слухати вчителя, а отже нададуть їм можливість не просто вивчити навчальний матеріал, а й застосовувати його із користю у подальшому житті.

За матеріалами: http://www.nvk-schaslyve.com.ua/

Переглядів: 455 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua