Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 25.04.2024, 22:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Жовтень » 1 » Упровадження ідей Василя Сухомлинського в педагогічну теорію і практику нової освітньої доби
12:44
Упровадження ідей Василя Сухомлинського в педагогічну теорію і практику нової освітньої доби

Упровадження ідей Василя Сухомлинського в педагогічну теорію і практику нової освітньої доби   

Було проведено педагогічні читання «Упровадження ідей Василя Сухомлинського в педагогічну теорію і практику нової освітньої доби» з нагоди 100-річчя від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського (1918-1970), українського педагога, члена-кореспондента АПН РРФСР і АПН СРСР, заслуженого вчителя України, Героя Соціалістичної Праці, директора Павлиської середньої школи Кіровоградської області.

  У педагогічних читаннях взяли участь вчителі початкових класів району. У виступах педагогів розкрито питання гуманізму, яким наповнена педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського. Як стверджував відомий новатор у праці «Серце віддаю дітям», в основі діяльності педагога має бути здоров’я школярів, їхні успіхи в навчанні, «увага до кожної індивідуальності, піклування про кожного вихованця, чуйне, вдумливе ставлення до позитивних рис і недоліків кожної дитини і глибока віра в дитину».

Особливо актуальними нині є ідеї В.О.Сухомлинського про вдосконалення освітнього процесу в початковій школі, де триває перехід на нову структуру і зміст навчання відповідно до Концепції Нової української школи.

Учасники педагогічних читань услід за В.О.Сухомлинський наголошували, що «справжня школа, – це царство діяльності думки», а школяр – не пасивний об’єкт навчання і виховання, а активна творча сила, «активний учасник процесу оволодіння знаннями».                                                                                                Методист    Л.М.Бриль

Переглядів: 377 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua