Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 26.04.2024, 15:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » Архів новин

Розроблено проект нових програм для учнів 1-3 класів

Міністерство освіти і науки оприлюднило проект розвантажених навчальних програм для учнів 1-3 класів.

В освітньому відомстві зазначають, що рішення про призначення експертизи навчальних програм для учнів 1-3 класів на предмет їх розвантаження було ухвалене у зв’язку з численними зверненнями батьківської та педагогічної громадськості. До експертної групи увійшли, вчителі-практики, науковці, психологи, експерти з освітніх питань.

За результатами експертизи, робочою групою був підготовлений проект розвантажених програм для 1-3 класів, що винесено на громадське обговорення.

Також у Міністерстві освіти і науки нагадали, що навчальні програми для 4 класу вже були розвантажені та після їх розгляду на колегії відомства затверджені відповідним наказом.

Остаточне рішення щодо редакції програм для 1-3 класів прийматиметься на підставі резу ... Читати далі »

Переглядів: 428 | Додав: Vik | Дата: 08.02.2015 | Коментарі (0)

Олімпіада з економіки

У неділю 8 лютого на базі Кіровської ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена районна олімпіада з економіки.

В олімпіаді взяли участь 46 учнів 9-11 класів із шкіл району.

Для вчителів було проведено методичне обєднання за участю методиста РМК Чигрин Т.В.на якому були розглянуті питання:

1. Формування креативного мислення в учнів на уроках економіки (з досвіду роботи, Видиборець В.В., Ревнівська ЗОШ);

2. Застосування інноваційних технологій на уроках економіки - прийоми: сенкан, кубування, гронування (практичне заняття, Савків О.М., Кіровська ЗОШ)

3. Обговорення, прийняття рекомендацій.

... Читати далі »

Переглядів: 711 | Додав: Vik | Дата: 08.02.2015 | Коментарі (0)

Семінар для вихователів дитячих садків у Бориспільському районі

 

         5 лютого 2015 року на базі ДНЗ «Джерельце» с. Чубинське відбувся семінар – практикум для вихователів старших груп дитячих садків  району на тему: «Види мовленнєвих порушень у дітей дошкільного віку та їх корекція».     У семінарі взяли участь 36 педагогів.

          Зі слухачами працювали завідувач ПМПК Бориспільського району Дідик Інна Вікторівна, яка ознайомила педагогів з віковими особливостями мовленнєвих порушень у дітей дошкільного віку; вчителі-логопеди:  Іванець Юлія Володимирівна  надала практичні поради вихователям щодо використання дихальної та артикуляційної гімнастики з елемент ... Читати далі »

Переглядів: 592 | Додав: porrter | Дата: 06.02.2015

Допомога воїнам АТО

    Кожен, хто вважає себе українцем, не може бути байдужим до подій, які відбуваються на сході України. Страшна біда об’єднала нас у націю. Ми усвідомили, що тільки разом можемо подолати страшного ворога, який хоче забрати нашу землю, принести горе в наш дім, позбавити нас права бути вільними і незалежними.

   Учні, учителі, батьки Кіровської ЗОШ відгукнулися на ініціативу зібрати гуманітарну допомогу бійцям. Приносили теплі речі, засоби гігієни, продукти, овочі/ За  останні 10 днів учні школи сплели чотири маскувальних сітки розміром 4х6 м. Кожен долучився до справи. 2 лютого ми разом із волонтерами відправили зібрану допомогу у зону бойових дій для 25-ї бригади. Учні молодших класів написали теплі листи н ... Читати далі »

Переглядів: 1015 | Додав: Vik | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)

Семінар. Майстер-клас.

30 січня 2015 року в районному Будинку дитячої та юнацької творчості проведено семінар-практикум для керівників гуртків декоративно-вжиткового напряму на тему: «Кінусайга». Методист РБДЮТ Кравчун Алла Георгіївна  презентувала навчально-методичний посібник, який  знайомить із різновидом аматорського мистецтва, що називається кінусайга, історією його виникнення і технікою створення художніх виробів із різнокольорових шматочків тканини та провела майстер-клас по виготовленню картини в  цій техніці.

... Читати далі »

Переглядів: 555 | Додав: Vik | Дата: 03.02.2015

ВІТАЄМО  ЛУПАН  ЮЛІЮ, УЧЕНИЦЮ  11  КЛАСУ  МИРНЕНСЬКОЇ  ЗОШ  І – ІІІ  СТУПЕНІВ, ЯКА  ПОСІЛА  І  МІСЦЕ  В  ІІІ  ЕТАПІ  ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ  УЧНІВСЬКОЇ  ОЛІМПІАДИ  З  УКРАЇНСЬКОЇ  МОВИ  І  ЛІТЕРАТУРИ  ТА  БРАТИМЕ  УЧАСТЬ  У  ІV  ЕТАПІ  ОЛІМПІАДИ  В  СКЛАДІ  КОМАНДИ  КИЇВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ.

Переглядів: 529 | Додав: porrter | Дата: 03.02.2015

Семінар-тренінг з підготовки педагогів-тренерів

навчального курсу «Дорослішай на здоров’я»

 

         З 21 по 26 січня 2015 року при відділі освіти Бориспільської районної державної адміністрації відбувся семінар-тренінг з підготовки педагогів-тренерів навчального курсу «Дорослішай на здоров’я» для працівників психологічної служби Бориспільського району  та м. Бориспіль. У тренінгу взяли  участь 25 практичних психологів.

         Зі слухачами працювали тренери: Бабиленко О.А.- методист кабінету практичної психології та навчальної роботи Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, Смотрін В.О. - завідувач навчально-методичним центром психологічної служби Бориспільського району, Старущенко О.Л.  – практичний психолог Сош ... Читати далі »

Переглядів: 491 | Додав: Vik | Дата: 26.01.2015

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-21 від 20 січня 2015 року

Департаменти (управління) освіти і науки обласних,
Київської міської державних адміністрацій

Міжнародна українська школа

Загальноосвітні навчальні заклади

Про деякі питання проведення
державної підсумкової атестації
та зовнішнього незалежного оцінювання
у 2014/2015 навчальному році

До Міністерства освіти і науки надходять численні звернення від випускників та абітурієнтів, батьків та педагогів щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації й зовнішнього незалежного оцінювання у цьому році.

Інформуємо, що у цьому навчальному році атестація проводиться у письмовій формі з навчальних предметів інваріантної складової типових навчальних планів для загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених Міністерством освіти і науки.

Завдання для проведен ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: Vik | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

Святкування Дня Соборності України в Іллічівську    ДЕНЬ СОБОРНОСТІ

    Учні молодших класів Кіровської ЗОШ І-ІІІ ступенів зійшлися на святкову лінійку, присвячену Дню Соборності. Велична і свята наша Україна має бути єдиною і Соборною, Незалежною. Ми віримо в майбутнє нашої держави, молимо Бога про мирне небо над нашою землею.

   Діти з особливим трепетом тримали на лінійці прапор – символ держави - та виконували Гімн України, що став символом боротьби за незалежність.

 

Синій, як море, як день золотий –

... Читати далі »

Переглядів: 408 | Додав: Vik | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

16 січня 2015 року відзначає ювілейну дату Кудько Нініа Григорівна, директор Гнідинської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. П.Яцика.

 

 

Шановна Ніно Григорівно!

         Прийміть сердечні вітання з нагоди Вашого дня народження! Бажаємо Вам міцного здоров'я, особистого щастя, яскравих успіхів та здійснення найзаповітніших мрій. Нехай кожен день буде осяяний високим злетом душі, а добре самопочуття і гарний настрій ст ... Читати далі »

Переглядів: 657 | Додав: porrter | Дата: 16.01.2015

« 1 2 ... 166 167 168 169 170 ... 261 262 »
Форма входу

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua