Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 29.04.2024, 08:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2016 » Травень » 12 » Центр Шевченкознавства у Вороньківській ЗОШ
09:06
Центр Шевченкознавства у Вороньківській ЗОШ

Центр Шевченкознавства  у Вороньківській ЗОШ

   Тарас Григорович Шевченко... Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру, та відкрив перед ними шлях у майбутнє. З плином часу все більше переконуєшся, що поезії нашого Кобзаря — то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців. І не одне покоління українців звіряє своє життя з іменем і творчістю Кобзаря.
   Незабаром, 22 травня 2016 року, пам'ятна для всіх українців дата - 155 років з дня перепоховання Тараса Шевченка в Україні.
   Як згадував Григорій Честахівський про події в Каневі на Чернечій горі: «Винесли гроб, поклали на козацький віз, накрили червоною китайкою. Замість волів впрягся люд хрещений, і повезли діти свого батька, що повернувся з далекого краю до свого дому». Туди ж перенесли дерев'яний хрест і встановили на могилі".
   Т.Г. Шевченко — це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість Т.Г. Шевченка — це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

   11 травня 2016 року в Вороньківській ЗОШ в присутності директорів загальноосвітніх навчальних закладів, працівників відділу освіти, районного методичного кабінету було відкрито "Центр шевченкознавства". В ньому зібрані матеріали, що дозволятимуть проводити в школі виховну, позакласну та дослідницьку роботу по вивченню спадщини українського генія Тараса Шевченка. Центр показує всю складність тодішнього життя і передає неймовірну силу духу Тараса Шевченка, який зі своїх 47 років життя 24 - перебував у кріпацтві, 10 - у засланні, решту - під наглядом жандармів.

   Начальник відділу освіти Бориспільської РДА Каськів Микола Ігорович та директор Вороньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Марченко Сергій Валерійович відкрили центр.
   Всіх присутніх з деталями проведеної роботи по створенню центру, його змістом, наповненням, з важливістю для всіх учнів саме такої моделі навчально-виховного середовища познайомилаЗаслужений вчитель України Гриценко Надія Іванівна.
   
P.S. Від себе хочу подякувати всім хто був причетний до створення "Центру шевченкознавства". Завдячуючи внеску кожного, вдалося створити потужний виховний інструмент для учнів школи.Особлива подяка всім батькам учнів 8 класу, Гриценко Надії Іванівні, Піскунову Володимиру, Марченку Валерію Петровичу, Кардаш Валентині Олександрівні, Черпак Ользі Василівні, Рябоконь Валентині Павлівні, Мамайсуру Андрію Миколайовичу, педагогічному колективу школи.

Директор Вороньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів С.В.Марченко

 

Переглядів: 766 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua