Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 29.04.2024, 10:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2015 » Березень » 16 » ІНФОРМАЦІЯ про проведення Шостої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2015»
09:37
ІНФОРМАЦІЯ про проведення Шостої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2015»

ІНФОРМАЦІЯ
про проведення Шостої міжнародної виставки
«Сучасні заклади освіти – 2015»

12 березня 2015 року у Київському Палаці дітей та юнацтва розпочала роботуШоста міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2015»,  організаторами якої є Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України та компанія «Виставковий світ».

Виставка «Сучасні заклади освіти» є широкомасштабним професійним заходом в Україні, який представляє найбільшу кількість національних вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, інститутів післядипломної педагогічної освіти, а також закордонних навчальних закладів та освітніх агенцій, наукових установ, підприємств, що презентують технічне обладнання та програми для впровадження в освітню практику.

На виставці представлено навчальні заклади різних рівнів та напрямів, а також наукових установ і підприємств, що презентують технічне обладнання та програми для впровадження в освітню практику, серед них – 750 навчальних закладів з різних регіонів України, а також заклади та агенції Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Швейцарської Конфедерації, Польської Республіки, Чеської Республіки, Французької Республіки, Великобританії, Канади, Словацької Республіки, Естонської Республіки, США та Молдови.

Згідно з програмою виставки 12 березня 2015 року відбулася церемонія її урочистого відкриття, у якій взяли участь президент Національної академії педагогічних наук України Василь Григорович Кремень, директор департаменту професійно-технічної освіти МОН України В’ячеслав Васильович Супрун та заступник директора департаменту вищої освіти МОН України Микола Миколайович Фоменко.

У привітанні учасникам виставки від Міністра освіти і науки України Сергія Мироновича Квіта наголошується, що освіта є базою для продукування інтелектуального потенціалу нації. Головними пріоритетами освітньої галузі є формування культури самоосвіти у молоді, виховання національної свідомості, обмін досвідом між українськими та закордонними фахівцями та модернізація галузі освіти в Україні відповідно до сучасних світових стандартів.

З матеріалами виставки ознайомилася директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Наталія Іванівна Клокар.

 

Викладачі, наукові працівники, батьки, учителі та керівники закладів освіти відвідали експозиції виробників освітнього обладнання та інформаційних систем, на яких презентувалися електронні засоби навчання, підручники та методичні посібники, засоби навчання для раннього розвитку, шкільні дошки, фліпчарти для нарад і презентацій, стенди для шкіл і дитячих садків, прилади та обладнання для шкільних кабінетів тощо.

У ході обговорення з гостями, учасниками та відвідувачами виставки відбувся обмін досвідом фахівців освітньої галузі різних регіонів України та зарубіжних країн, що стало поштовхом до народження нових ідей з питань розвитку міжкультурного освітнього діалогу, функціонування освіти в умовах інформаційного суспільства, виховання патріотизму громадян.

Відповідно до програми виставки 12-14 березня 2015 року учасники та освітяни Київщини візьмуть участь у проведенні педагогічних читань, науково-практичних конференцій, майстер-класів, семінарів і круглих столів за участю директорів і провідних науковців Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України, фахівців Міністерства освіти і науки України, Державної наукової установи «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» МОН України, працівників галузі освіти, представників бізнес-структур, на яких презентуватиметься досвід з питань соціального партнерства з навчальними закладами, упровадження нових технологій у педагогічний процес, сучасних досягнень освітянської практики, творчих здобутків в інноваційній модернізації галузі освіти.

Для участі в конкурсі  з номінацій, який проводився відповідно до програми виставки, було подано матеріали понад 78 учасників, а саме:

– департамент освіти і науки Київської обласної державної адмі¬ніс¬трації;
–  комунальний навчальний заклад Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів»;
– 6 відділів/управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад;
– 13 районних/міських методичних кабінетів;
– 67 дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів Київщини.

На виставці також було представлено професійно-технічні навчальні заклади Київщини, Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Г.С.Сковороди. 

12 березня 2015 року відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу з тематичних номінацій, під час якої золотими та срібними медалями були нагороджені:

золота медаль:
1. Департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.
2. Комунальний навчальний заклад Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів».
3. Управління освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради.
4. Управління освіти і науки Ірпінської міської ради.
5. Методичний кабінет відділу освіти Вишгородської районної державної адміністрації. 
6. Вишгородська районна гімназія «Інтелект» Вишгородської  районної державної адміністрації.
7. Ірпінська спеціалізована загальноосвітня школа І-Ш ступенів № 12 з вивченням іноземних мов (школа лінгвістики) Ірпінської міської ради Київської області.
8. Ірпінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13 Ірпінської міської ради Київської області. 
9. Білоцерківська спеціалізована природничо-математична школа І-ІІІ ступенів № 16 ім. М.О.Кириленка Білоцерківської міської ради.
10. Станція юних натуралістів м. Білої Церкви. 

срібна медаль:

1. Відділ освіти Бориспільської районної державної адміністрації.
2. Димерська гімназія Вишгородської районної державної адміністрації.

Дипломами учасника виставки відзначені 66 учасників (відділи, управління освіти райдержадміністрацій, міських рад, районні і міські методичні служби, дошкільні, загальноосвітні і позашкільні навчальні заклади).

Найактивнішими учасниками виставки були керівники і педагогічні працівники Вишгородського, Бориспільського районів, міст Обухова, Ірпеня, Білої Церкви.

З матеріалами виставкового павільйону «Освіта Київщини» ознайомилися делегації освітян районів і міст області, науковці, представники закладів післядипломної педагогічної освіти, вищих навчальних закладів, батьки та учні.

            

Успішна робота учасників і відвідувачів виставки сприяла встановленню контактів, збагаченню досвідом, розвитку ініціативи в реалізації завдань, визначених сучасним станом розвитку нашої держави.

За матеріалами: http://www.kristti.com.ua/detail_news.php?id=1693

Переглядів: 465 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua