Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 26.04.2024, 17:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Листопад » 30 » ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика у районі
07:47
ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика у районі

ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика у районі

Лейтмотивом ІІ (районного) етапу  ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який проводився в Гнідинській школі  25 листопада 2018 року, стали рядки з поезії Вадима Крищенка:

Три пророчі слова-

Без страхів й печалі.

Хай не затушкує

Їх зневіра сіра.

А вони—мов клятва,

Як життя скрижалі.

Памятаймо чітко:

Військо, Мова, Віра.

Працюючи над сценарієм урочистого відкриття конкурсу, вчителька української мови та літератури Віра Іванівна Беник зосередилася на актуальності слів, що особливо гостро звучать сьогодні в українських реаліях: Військо, Мова й Віра. Про це в своєму вітальному слові учасникам мовних змагань наголосили і методист районного методичного кабінету відділу освіти Управління гуманітарного розвитку Бориспільської райдержадміністрації, організатор ІІ етапу конкурсу Галина Ігорівна Петренко і голова районного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури Анелія Андріївна Дмитренко.

А 65 учнів зі шкіл Бориспільщини та їхні наставники спостерігали і переймалися дійством зали школи, яке створили учні, учителі, батьки. Зачарували присутніх матері першокласників, що брали участь у танцювальній композиції «Рушник вишиваний» (хореограф Олена Миколаївна Стегно). Відомий у Гнідині співак- гітарист Віктор Білоусов вразив глядачів повстанською піснею, яка через десятиліття перегукується із сьогоденням,--« Я сьогодні від вас від’їжджаю боронити ріднесенький край». А тендітна четвертокласниця Лілія Давидюк , виконуючи відомий хіт «Десь по світу» (слова Романа Стахніва на музику Луїса Фонсі), запальною іскоркою надихнула зал до танцювальних рухів і аплодисментів. Популярна сьогодні передача Дмитра Хоркіна « Лайфхак українською» разом із одинадцятикласниками Надією Погорелюк та Максимом Настенком зосередили учасників мовного марафону на … відмінюванні числівників та історії проведення конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Долучилися до участі у святі учні 2-а класу (класовод Лідія Григорівна Залозна), учні 7-б класу (класний керівник Любов Анатоліївна Клименко),  одинадцятикласники разом із Вірою Іванівною Беник, педагог- організатор Олена Михайлівна Нагорна, класовод 4-а класу Олеся Олексіївна Маринченко. Учасникам конкурсу ми презентували Київську обласну газету «Нова доба», на сторінках якої розповідь про Василя Івановича Галатенка, очільника патріотичних проектів гнідинської громади. Отримали всі традиційні буклети(автор—Ніна Григорівна Кудько, розробка і дизайн –Тарас Сергійович  Кудько, вчитель інформатики), де є інформація презентації в Україні  книги про Петра Яцика « Залишаючи рідний дім: надзвичайне життя Петра Яцика» (автор-- Джон Рейнольдс, переклад Михайла Сороки), учасником якої була автор цих рядків.

Опікувалася облаштуванням класів для виконання конкурсних завдань, створенням комфортного простору для учнів та їхніх наставників команда вчителів під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Тетяни Василівни Білої.

Починаючи з 2011 року, Гнідинська школа імені Петра Яцика щиро зустрічає учнів Бориспільщини, які беруть участь у районному етапі конкурсу. Звідси, з Гнідина, їхній старт до майбутніх перемог. Нехай всім щастить! Говорімо українською! Думаймо українською! Живімо українською!

    Директор Гнідинської школи  -   НінаГригорівна  Кудько

Переглядів: 674 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua