Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 03.05.2024, 16:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2015 » Березень » 6 » Круглий стіл: Атестація керівних кадрів Бориспільського району
09:58
Круглий стіл: Атестація керівних кадрів Бориспільського району

Круглий стіл: Атестація керівних кадрів Бориспільського району

      04 березня 2015 року у Вороньківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся круглий стіл з теми «Управління інноваційними процесами в школі у період змін»  для керівників навчальних закладів, які атестуються. В ньому взяли участь 18 директорів, заступники директорів шкіл, члени районної атестаційної комісії.

    Неруш М.В., начальник відділу освіти, розпочав роботу з визначення орієнтирів освітньої управлінської діяльності в період суспільно-економічної трансформації школи. Методист РМК Чигрин Т.В. створила комунікаційну канву по обміну досвідом управління з питань виконання програми розвитку навчального закладу, освітнього менеджменту, інноваційної діяльності щодо організації навчально-виховної роботи.

    Марченко С.В., директор Вороньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, розпочав свій виступ з презентацій нової книги «Історія Вороньківської школи в особистостях (нариси, спогади, есе)», результатів розробки теми ООЗО «Система пошукової роботи з дослідження шкільництва  у  рідному селі  та її  роль  у  формуванні  позитивного  ставлення  до  вчительської  професії». Представлено збірки «Програма розвитку Вороньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів на період 2014-2019 років», щорічні (з 2010 року) інформаційні вісники в цифрах і фактах, а також матеріали вчителів на виставку «Я атестуюсь».  

   Коломієць О.І., директор Сошниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, у виступі  «Творчі підходи до фахової методичної роботи з педагогічними кадрами» визначив переваги інноваційних методик у самоосвіті педагогів, порівняв їх результативність за атестаційний період (школа атестується у 2015 році).

    Безруков Л.Д., директор Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, продовжив обговорення управлінських питань з підбору і розстановки кадрів, зокрема, при призначенні класних керівників. За висловом директора «плекати вчителя як класного керівника» стоїть багаторічна система роботи за алгоритмом: лінія бачення особистості  класного керівника, позиція заступника директора з виховної роботи, формування здорового мікроклімату класного колективу. У школі сьомий рік впроваджуються КДК «Універсал», «Персонал» В.О.Киричука, які сприяють створенню науково обґрунтованої системи планування та прогнозування розвитку педагогічного та учнівського колективів. Директора доповнила Пасько Л.А., заступник з виховної роботи та керівник ООЗО Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів з проблеми «Організація науково-методичної роботи з класними керівниками». У досвіді по створенню системи та програм виховної роботи (схваленого на всеукраїнському рівні) обґрунтовано роль «методичної школи» для молодого класного керівника, резерву ЗВР.   

     Засенко І.В., директор Любарецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, подав конкретний опис практики з напряму «Система правовиховної та превентивної роботи навчального закладу», створення умов  щодо забезпечення доступу до навчання, соціальної інклюзії для всіх.

   Братусь Л.В., заступник директора з НВР Щасливського НВК, представила «Систему національно-патріотичного виховання учнів в умовах загальноосвітнього навчального закладу». Ця актуальна тема є ключовою для закладу. В НВК навчаються діти з різних районів та областей. А цього року й до інших шкіл району прибули нові учні та вчителі (з регіону АТО). Досвід Щасливського НВК у вирішенні як освітніх так соціальних питань щодо гарантування рівного доступу до навчання є корисний керівникам.

    Актуальним було питання «Наступність в роботі НВО між дошкільною та початковою ланкою» (презентація Хруль О.В., директора Пролісківського НВО І ступеня), співпраця з Щасливським НВК, до якого зараховуються випускники початкової школи.

    Демократизація освіти – платформа для реформування освіти. Тому виступи з питань «Реалізація проектів громадсько-активної школи у контексті програми розвитку навчального закладу» Косовець О.О., директора Процівської ЗОШ І ступеня, Лесик І.А., заступника директора з виховної роботи Кіровської ЗОШ І-ІІІ ступенів, «Координація  загальноосвітнього навчального закладу з позашкільними структурами у роботі з обдарованими дітьми» (Костенко Н.В., заступника директора з виховної роботи Вишенської ЗОШ І-ІІІ ступенів) – були переконливими у виборі шляху розвитку навчального закладу.

    Школа визначає за мету не тільки надавати освітні послуги учням, а й розвивати місцеву громаду, залучати батьків та інших мешканців до вирішення соціальних чи інших проблем, які існують як у навчальному закладі, так і в громаді.

   Виступом «Управління освітою в системі сучасного менеджменту» підсумував  тематику круглого столу Кравченко С.М., директор Старинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, який, відзначивши негативні ознаки в сучасному стані освіти, визначив орієнтири розвитку та демократизації школи.

   Результати представлених звітів, характеристики діяльності керівників ЗНЗ подано на розгляд районній атестаційній комісії.

План проведення Круглого столу

Підготувала Чигрин Т.В., методист РМК

5-20-49, e-mail: rmkTVbr@ukr/net  

 

Переглядів: 515 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua