Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Неділя, 05.05.2024, 21:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2015 » Листопад » 17 » Літературна вітальня "Барви слова"
10:15
Літературна вітальня "Барви слова"

Літературна вітальня "Барви слова"

     Берегиня... Як багато увібрало в себе це слово. У ньому ніжність і тепло маминої колисанки, народна мудрість бабусиної казки, сила і мужність дідусевого слова. Це оберіг пам'яті роду, ім'я якому - українці.

Берегиня хай піснею лине

Туди, де криниця і тиха стежина.

І казка, і приказка, і колискова,

Бабусина скриня, і мамина мова.

Колядка, щедрівка, розшита сорочка.

І врода дівоча в яскравім віночку.

     Саме ці поетичні рядки відкрили цьогорічну 24 Літературну вітальню щорічного фестивалю творчості "Берегиня" у Кіровській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Навряд чи варто доводити, що кожна нація сильна своїми талантами. А талант родом із дитинства. Кажуть, що кожна людина народжується із зерням у руці. Треба знайти поле, де це зерня найкраще проросте.

    Наш фестиваль "Берегиня" теж покликаний відшукати поетичний  дар у душах молодого покоління, відшукати іскорку Божу, яка переллється у слово. Гостями цьогорічного поетичного свята були учителі шкіл району, учні, випускники нашої школи, які в різні роки робили свої перші творчі кроки в Літературній вітальні.

   Приємним сюрпризом для всіх став виступ тепер вже знаної поетеси Лілії Батюк-Нечипоренко, випускниці школи, яка презентувала на зустрічі свою збірку "Жіночості п'янке бордо". Це ніжна, щемлива, пронизлива жіноча лірика про мудрість і жіночність, про кохання і розлуку, про вічне і буденне. Її поезія життєво правдива, торкається найглибших куточків душі.

   Вірші Ігнатенко Ніни Борисівни (Головурівська ЗОШ) зачарували всіх жіночою мудрістю, добірним українським словом, спогадами про маленьку батьківщину, з якої виросла велика любов до України. На питання, в чому секрет її натхнення, Ніна Борисівна відповіла просто і мудро: "Мене надихають прості речі, буденні справи. Саме з них народжується поезія".

    Справжній патріотизм, щира любов до рідної землі, її історії звучали особливо трепетно із вуст Гапон Катерини Іванівни (Рогозівська ЗОШ). А народна пісня про козацьку долю, яку так проникливо виконали акапельно Катерина Іванівна та Ніна Борисівна, зворушили всіх до сліз.

"Люблю мандрувати рідною Україною", - так почала свій виступ Левчук Наталія Миколаївна (Сеньківська ЗОШ). Її лірика ніжна, легка, наповнена любовю до природи, до рідної землі. Поезія Білик Наталії Миколаївни (Кіровська ЗОШ) не по літах мудра, звучить і натхненно, звернена до найрідніших людей - тата, мами. В її поезії спогад про школу, перше кохання і мудрість жінки - берегині роду. Приємно було бачити на святі випускниць школи: Коробко Вікторію та Колодницьку Дарину - неодноразових переможиць Літературної вітальні різних років.

    Свої художні номери подарували учасникам свята гості: тріо бандуристок  "Заграва" (Ірина Анатоліївна Чернюк, Людмила Іванівна Роман, Наталія Андріївна Зощенко - Великоолександрівська музична школа), тріо "Родина" (Горбачова Наталія, Богдан та Уляна), Воробей Олександра, учениця 7 класу.

    Зі словами привітання виступили перед присутніми Галатенко Світлана Анатоліївна - директор РБДЮТ, Мисловська Тамара Григорівна - директор Рогозівської ЗОШ, отець Володимир - настоятель Свято-Покровської церкви с.Сулимівка.

    Виставку робіт гуртківців підготували керівники Лукаш Наталія Миколаївна (гурток "Ляльковий світ") та Вергун Валентина Іванівна (гурток "Театр мод").

    Щире українське слово полонило душі учнів як нашої школи, так і гостей - учнів Рогозівської та Сеньківської шкіл. Свято стало творчою зустріччю поколінь. Хочеться вірити, що краса українського слова, пісні знайде відгук в серці кожного, засвітиться незгасним вогником любові до України.

Переглядів: 612 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua