Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 26.04.2024, 11:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2017 » Травень » 3 » Науково-краєзнавчі читання «В одну громаду скуті»
14:41
Науково-краєзнавчі читання «В одну громаду скуті»

Науково-краєзнавчі читання  

«В одну громаду скуті»  

  28 квітня 2017 року на базі Дударківської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулись науково-краєзнавчі читання  «В одну громаду скуті», присвячені 175-річчю з дня народження класика українського музичного мистецтва Миколи Віталійовича Лисенка, 170-річчю з дня народження ученого, громадського діяча, відомого антрополога Федора Кіндратовича Вовка та 170-річчю з дня народження одного з відомих фундаторів української статистичної науки, етнографа Олександра Олександровича Русова.

    З привітаннями до учасників читань звернулися завідувач РМК В.І.Кравцов та голова районної організації профспілки працівників  освіти і науки України С.П.Сьомак.

     Активну участь в читаннях взяли: А.С.Зиль, голова районної організації Національної спілки краєзнавців України, лауреат премії імені академіка П.Тронька («Громадівці 60-70-х років ХІХ ст.», «М.В.Лисенко на Бориспільщині»); Л.М.Бриль, методист РМК, член районної організації Національної спілки краєзнавців України, кандидат історичних наук («М.В.Лисенко – класик українського музичного мистецтва»); Л.Г.Гриценко, методист РМК, член районної організації Національної спілки краєзнавців України («Федір Вовк – учений і громадський діяч»); В.Г.Шарапа, вчитель математики Гірської ЗОШ І-ІІІ ст., вчитель-методист («Федір Вовк і Павло Чубинський»); В.А.Білоножко, вчитель історії Сеньківської ЗОШ І-ІІІ ст, вчитель-методист («Олександр Русов – один з відомих фундаторів української статистичної науки»); Н.О.Коновал, вчитель історії Головурівської ЗОШ І-ІІІ ст. («Олександр Русов і Павло Чубинський»).

    Характерним у виступах учасників читань прозвучала інформація про спільну діяльність громадівців з Павлом Платоновичем Чубинським та їх значний внесок в розвиток культурно-просвітницької роботи на Україні в ХІХ ст.

     Учасники читань вдячні заступнику директора з навчально-виховної роботи  Н.В.Тетьорі за підготовку змістовних презентацій, директору школи М.В.Денисенку, заступнику директора з навчальної роботи В.А.Носульку за створення належних умов та сприятливої атмосфери для проведення читань.

 

Переглядів: 576 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua