Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Середа, 22.05.2024, 03:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2012 » Квітень » 14 » Освітяни району на засіданні колегії обговорили актуальні питання розвитку освіти
23:52
Освітяни району на засіданні колегії обговорили актуальні питання розвитку освіти

Освітяни району на засіданні колегії обговорили актуальні питання розвитку освіти

 

opЗасідання  проходило за участі голови Бориспільської РДА  Ярослава Добрянського,  заступника голови районної  ради  Івана Недогибченка,  радника голови райдержадміністрації  з питань освіти Миколи Неруша,  начальника служби в справах дітей Наталії Ралко,  начальника кримінальної міліції в справах дітей Андрія Хіміча. У роботі колегії  також взяли участь   директори шкіл, завідуючі  дитячими  дошкільними закладами району. На порядок денний виносилися питання про стан роботи з попередження та профілактики правопорушень і злочинності, наркоманії, пияцтва, СНІДу серед неповнолітніх у закладах освіти району, про дотримання чинного законодавства України з охорони праці в навчальних закладах району та про увіковічення пам’яті видатних педагогів Бориспільщини. Головний спеціаліст відділу освіти Надія Маслянко зазначила, що у навчальних закладах району проводиться робота з пропаганди здорового способу життя. Три заклади працюють за програмою «Школа сприяння здоров’ю» (Старинська, Сеньківська ЗОШ та Щасливський НВК). В навчальних закладах району проводиться індивідуальна робота з дітьми, які мають шкідливі звички, з метою їх позбавлення. У шкільних бібліотеках діють виставки про шкідливість тютюнових виробів, алкогольних напоїв, наркотичних засобів.

Серед учнів початкової ланки проводяться конкурси малюнків «За здоровий спосіб життя», а серед старшокласників – анкетування про ставлення учнів і батьків до проблем тютюнопаління, наркоманії, алкоголізму та СНІДу. На обласному конкурсі-огляді на кращу організацію правоосвітньої та правової роботи в загальноосвітніх навчальних закладах команда Ревненської ЗОШ І-ІІІ ступенів посіла І-е місце. Спільно зі службою в справах неповнолітніх, кримінальної міліції в справах неповнолітніх, дільничних інспекторів міліції, відділу освіти та центральної районної лікарні проводиться робота з попередження правопорушень і злочинів серед підлітків та молоді. Відпрацьовуються населені пункти, щоб виявити учнів, схильних до правопорушень, складаються акти на неповнолітніх за вживання спиртного, куріння. Протягом цього навчального року було проведено ряд рейдів: «Урок», «Канікули», «Розшук», «Правопорядок», під час яких були виявлені діти, які не відвідують школу, ухиляються від навчання,  скоюють правопорушення. . Під час рейдів також перевіряються умови життя дітей з малозабезпечених і неблагополучних сімей. Неблагонадійні сім’ї, учні, які перебувають на внутрішньому шкільному обліку, відвідуються вдома адміністрацією школи, працівниками соціально-психологічної служби, класними керівниками, представниками сільської ради. Найчастіше проблеми дітей ідуть із родини, адже там формується світогляд, моральні устої. Тому, звичайно, профілактичну роботу треба проводити не лише з дітьми, але й з батьками. На жаль, саме робота з батьками є найскладнішою. Адже лише зусиллями навчального закладу її не організувати. Головний спеціаліст відділу освіти  звернулася до представників влади, міліції, громадськості теж долучитися до такої роботи.

Валентина Мудровська, методист доповідала з   питання дотримання чинного законодавства України з охорони праці в навчальних закладах району.  До початку навчального 2011-2012 року було проаналізовано результати підготовки закладів освіти до прийому учнів шкіл та ДНЗ, оформлено акти готовності шкіл, акти- дозволи на експлуатацію опалювальних систем. До складу комісії було включено представників відповідних служб району ( рай  СЕС, пожежної охорони, Державтоінспекції, «Рай- тепломережі» ). Проведено об’їзд закладів освіти в серпні 2011 року, за його результатами кращі керівники шкіл та ДНЗ були нагороджені грамотами райдержадміністрації, районної ради за підготовку закладів до нового навчального року. Всі заклади освіти обладнані системами водопостачання  та каналізації, а також обладнані внутрішніми санітарними вузлами, згідно з вимогами санітарних норм та правил. За підтримки та фінансуванню райдержадміністрації та районної ради за останній рік було побудовано внутрішні туалети в  Рогозівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Любарецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, Дударківській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів,  Старинській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Процівській ЗОШ І-ІІ ступенів. Замінено вікна в Дударківській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Пролісківському НВО, Щасливському НВК, Старинській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Сеньківській ЗОШ І-ІІІ ступенів та частково в Рогозівській та Ревнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, що дає змогу зберегти тепло і створити затишні умови для праці. В дошкільних навчальних закладах за останні два роки практично замінено всі вікна.Слід відзначити що  сільськими головами також приділяється значна увага стану охорони праці в навчальних закладах -  Вишеньківська, Великоолександрівська, Гірська, Гнілинська, Дударківська, Кіровська, Щасливська, Сеньківська, Головурівська, Рогозівська сільські ради.

Ще одне досить актуальне питання виносилися на розгляд освітянської колегії - про увіковічення пам’яті видатних педагогів Бориспільщини. Завідувач районним методичним кабінетом Віктор Кравцов доніс її до присутніх. За ініціативи та сприяння благодійного фонду «Альта» та колишнього завідувача районного відділу освіти Михайла Корніяки пропонується встановити меморіальні дошки: Шумило Катерині Никифорівні, заслуженому працівнику освіти України, яка три десятки років пропрацювала на посаді інспектора шкіл району;  колишнім директорам шкіл – Петрусю Федору Михайловичу, керівнику Іванівської школи, який    першим в Київській області нагороджений медаллю Макаренка, у 1966 році Федора Михайловича  нагороджено орденом Трудового Червоного Прапора; Макаренку Петру Івановичу, директору Рогозівської школи з 25-літнім стажем, ветерану праці, заслуженому вчителю школи УРСР.

Ярослав Добрянський поспілкувався з освітянами району   про насущні проблеми, підвівши риску: «Виховання дітей – справа не з легких, ще й в теперішній час. В той час, коли виявляється ще треба виховувати батьків. Що стосується актуальних освітянських проблем, то тут і  підвищення престижу професії вчителя, покращення виховного процесу у школах, позакласна робота, перспективи національної освіти. Я завжди буду на вашому боці, знайду час і вислухати, і допомогти».

Переглядів: 627 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua