Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Неділя, 28.04.2024, 01:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Листопад » 27 » ПЕРЕМОЖЦІ ІІ ЕТАПУ V МІЖНАРОДНОГО МОВНО – ЛІТЕРАТУРНОГО КОНКУРСУ УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА
16:44
ПЕРЕМОЖЦІ ІІ ЕТАПУ V МІЖНАРОДНОГО МОВНО – ЛІТЕРАТУРНОГО КОНКУРСУ УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

ПЕРЕМОЖЦІ ІІ ЕТАПУ МІЖНАРОДНОГО МОВНО –

ЛІТЕРАТУРНОГО КОНКУРСУ УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

22 листопада 2014 року

 

Погорелюк Надія, уч. 7 класу Гнідинської ЗОШ І–ІІІ ступенів ім.П. Яцика – 1 місце

Гайдамака Юлія, учениця 9 класу Любарецької ЗОШ І – ІІІ ступенів – 1 місце

Лупан Юлія, учениця 11 класу Мирненської ЗОШ І – ІІІ ступенів – 1 місце

Стрільчук Валерія, учениця 7 класу Іванківської ЗОШ І – ІІІ ступенів – 2 місце

Безсмертна Марина, учениця 9 класу Кіровської ЗОШ І – ІІІ ступенів – 2 місце

Руденко Ліна, учениця 11 класу Старинської ЗОШ І – ІІІ ступенів – 2 місце

Тригуб Олександра, учениця 6 класу Сошниківської ЗОШ І – ІІІ ступенів – 3 місце

Маслюк Ярослава, учениця 8 класу Щасливського НВК – 3 місце

Фурсенко Аліна, учениця 10 класу Великоолександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. – 3 місце

 

ВЧИТЕЛІ УКРАЇНСЬКОЇ  МОВИ  ТА  ЛІТЕРАТУРИ,

 ЯКІ ПІДГОТУВАЛИ ПЕРЕМОЖЦІВ:

Беник Віра Іванівна, вчитель Гнідинської ЗОШ, Барабан Марія Володимирівна, вчитель Любарецької ЗОШ, Лупан Наталія Миколаївна, вчитель Мирненської ЗОШ, Войтенко Любов Іванівна, вчитель Іванківської ЗОШ, Дмитренко Неля Андріївна, вчитель Кіровської ЗОШ, Руденко Наталія Іванівна, вчитель Старинської ЗОШ, Кривуля Оксана Василівна, вчитель Сошниківської ЗОШ, Йовбак Лідія Василівна, вчитель Щасливського НВК, Рябус Валентина Анатоліївна, вчитель Великоолександрівської ЗОШ

 

 

 

 

 

 

 

ШЕВЧЕНКО –  ВІЧНИЙ  ДЛЯ  НАС, ЯК  ВІЧНЕ  ЙОГО  СЛОВО

ІІ етап V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в Щасливому

Кожному народові Бог дав величну постать, котра є проявом його душі. В українців  - це Тарас Шевченко - Велетень Духу, український Мойсей, Пророк, Кобзар…

Тарас Шевченко - вершинна парость родового дерева нашої нації, хранитель духу народного. Він той, хто дивиться на людей душею.

22 листопада десятки знавців рідного слова прийшли в Щасливе до Тараса як до української святині, аби набратися снаги, очиститися   перед неповторним світом його дум, пройнятися великою вірою в «правду між людьми» і в майбутнє українства.

У стінах Щасливського НВК зібрався дитячий «бомонд» Бориспільщини , справжні знавці слова Шевченкового…

      До них та їх наставників  звернувся директор Щасливського НВК Ю.Ю.Йовбак : « Тарас Шевченко… Він такий великий, як сивочолий Дніпро, як тисячолітній Київ, як вся Україна, як Всесвіт. Він ріс сиротою, а став для нас, українців, найкреативнішим з-поміж усіх нас, на всі часи, для всіх поколінь. Був кріпаком, а зміг своїм словом підняти на боротьбу за волю, за свободу мільйони українців. «Все йде, все минає,»- писав Кобзар. Але Шевченко вічний для нас, як вічне його слово. Його творчість - безцінний скарб, джерело, яке живить  нас, дає наснаги, надихає на творчість та нові ідеї. Шевченкові символи - Україна, Свобода, Мати, Воля - особливо святі для України сьогодні, коли на Сході йде війна українців з російським агресором.»

        З побажанням успішного виступу на конкурсі нащадкам великого Кобзаря директор надав слово ведучим урочистостей випускникам Олегу Галичу та Альоні Тимченко : «Чи знав він-хлопчик з Моринців, як пас там гуси та ягнята, що всі  його пани - мерці, йому ж - в віках живим стояти?!...»

        Раптом присутніх у залі змусили здригнутись слова дяка : «Тарасе! Чуєш Тарасе! Щез нечестивець окаянний!»

        Глядачі разом з юними акторами Журавською Валерією, Безверхім Богданом, Назаруком Іллею переносяться у важке дитинство Тараса, стають свідками поневірянь у п’яного дяка.  Вразила акторська гра Запорозького Максима в ролі Шевченка-юнака.

         На філософські думки спонуки присутніх у залі актори Качур Артем, Ткачук Максим, Рижков Олександр, які майстерно виконали міні-спектакль «Дві долі», головна ідея  якого прозвучала у словах: «За те, що ти, юначе, поклонився людині, а не золоту, матимеш не літа мої, а вічність». 

        Організаторам свята вдалося органічно вплести у шевченківський віночок пісні у виконанні Бородавко Вікторії та Вексел Юліани ,   Ященка Олексія та Гуральського Богдана.

       Під кінець заходу всі учасники запалюють крихітні свічки від  Шевченкової свічі, яка все свято горіла на покуті: Полум’я свічок - це дух поета, помисли і заповіти. Їх полум’я не погасне, допоки житиме Україна.

       Фінальним акордом прозвучала пісня «Молитва за Україну» у виконанні шкільного хору.

   В урочистій обстановці переможцям IV  Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка 2013  року керівник районного методоб'єднання  вчителів-словесників Дмитренко Н.А. вручила дипломи переможців та пам’ятні подарунки.

Учасники конкурсу, вчителі-словесники відвідали світлицю Тараса Шевченка, створену вчителями та учнями закладу до 200-річчя Кобзаря, та оновлену світлицю рідної мови. Вагому допомогу надали в цій корсній справі сільська громада, батьки, випускники минулих років.

Конкурс розпочався.. Знавці Шевченкового слова мали можливість викласти свої враження на папері, виконуючи завдання, які вимагали й розуміння провідних мотивів творчості Великого Кобзаря.

 

Переглядів: 1092 | Додав: porter | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua