Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 29.04.2024, 15:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Січень » 21 » План заходів до 175 річниці від дня народження Павла Чубинського
17:15
План заходів до 175 річниці від дня народження Павла Чубинського

27 січня минає 175 років від дня народження нашого талановитого земляка, автора Гімну України «Ще не вмерла України» Павла Платоновича Чубинського. Завдяки своїй невтомній праці Павло Платонович  «не дав порватися часовим зв’язкам між минулим і сучасністю», і в ту пору,  коли нищилась українська  мова, традиції, звичаї, зробив величезний внесок у відродження культури нашого народ.

Більше століття  Чубинський був у забутті.  І лише з проголошенням  незалежності України він в усій величі повернувся до  народу,  полинув по всьому світу словами свого неповторного творіння – Гімну України «Ще не вмерла України»

«Я в світі щиро працював, я сіяв те, що Бог послав» — сказав у своєму вірші наш великий земляк. Ці рядки якнайкраще відтворюють  сенс життя вченого, який по зернині  збирав  фольклор  українського народу для майбутніх поколінь.

Вічну оселю  знайшов Павло Платонович  на  Книшовому  кладовищі у

м. Бориспіль. Його ім’я займає почесне місце серед пантеону видатних діячів української культури.

Даниною пам’яті, гідним вшануванням державотворця  є відзначення його ювілею —175 років від дня його народження. Підготовка до ювілею, його відзначення сприяє об’єктивній оцінці подій і фактів часу, в якому жив Павло Чубинський, активній та плідній творчій праці вчительсько-учнівського колективу Щасливського НВК.

Пропонуємо ознайомитися із планом заходів, присвячених 175-ій річниці з дня народження П.П.Чубинського, та школам району розробити власні плани заходів.


План заходів

Наказ віділу освіти Про відзначення 175-річчя з дня народження Павла Чубинського

Щасливський навчально-виховний комплекс за підтримки голови Бориспільської районної державної адміністрації Гріненка А.Ю., голови Бориспільської районної ради Байчаса В.М. проводить відкриті інтелектуальні змагання «Що? Де? Коли?» на тему «Життя та творчість Павла Платоновича Чубинського».

До вашої уваги – запитання. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у змаганнях. Відповіді надсилайте на електронну адресу Щасливського НВК 83nvk@mail.ru.

Нагородження переможців відбудеться на перших Всеукраїнських читаннях «ПАВЛО ПЛАТОНОВИЧ ЧУБИНСЬКИЙ – ЕТНОЛОГ, ФОЛЬКЛОРИСТ, ПОЕТ, ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ». 


Переглядів: 712 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua