Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Неділя, 28.04.2024, 10:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Березень » 19 » «Правова освіта і виховання у сучасній школі: досвід, проблеми, перспективи»
14:27
«Правова освіта і виховання у сучасній школі: досвід, проблеми, перспективи»

 17 березня 2014 року на базі Сошниківської ЗОШ І-ІІІ ст.  проведено науково-практичний семінар вчителів правознавства  з теми «Правова освіта і виховання у сучасній школі: досвід, проблеми, перспективи».

   Засідання відкрив директор школи Коломієць О.І., презентував учасникам семінару навчальний заклад, ознайомив зі добутками учнівського та педагогічного колективів,  розповів про історію Сошниківської ЗОШ І-ІІІ ст., яка веде початок з 1885 року.

     Методист РМК, кандидат історичних наук Бриль Л.М. ознайомила присутніх з темою та метою семінару.

     Цікаво та змістовно пройшла конференція учнів 9-11 класів «Закон і ми» (вчитель Вчерашній Ю.О.). Вчитель намагався  сформувати в кожного учня систему знань з питань основ держави і права, розвивати інтерес до цієї галузі знань і зв’язок права з навколишньою дійсністю; інтересу до її законодавчих та виконавчих органів; прищеплювати навички правосвідомої поведінки; формувати потреби та вміння активно захищати в установленому законом порядку свої права та законні інтереси інших осіб.

    Валентина Станіславівна Лук"янець, кандидат юридичних наук, доцент університету «Крок»,  прочитала учасникам семінару лекцію на тему «Права людини в сучасному світі», обговорювалися питання соціальної цінності права, основних прав, свобод та обов"язків громадян, сутності та змісту Загальної декларації прав людини, профілактики протиправної поведінки у дитячому та молодіжному середовищі, діяльності Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

   Результатом запровадження у школі такої системи роботи стала сформованість у школярів громадянської компетентності, тобто здатність людини активно, відповідально й ефективно реалізовувати громадянські права та обов’язки з метою розвитку демократичного суспільства. В ході цього практичне заняття «Право в твоєму житті» провела Панченко Наталія Іванівна, викладач університету «Крок».

   Під час обговорення підсумків семінару  учасники висловили подяку викладачам університету «Крок», вчителю правознавства, педколективу та адміністрації школи  за створену позитивну атмосферу.








Переглядів: 654 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua