Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 26.04.2024, 15:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Січень » 25 » Районний семінар учителів англійської мови у Щасливському ОНЗ
17:59
Районний семінар учителів англійської мови у Щасливському ОНЗ

Районний семінар учителів англійської мови у Щасливському ОНЗ

24 січня на базі Щасливського опорного навчального закладу «Щасливський навчально-виховний комплекс « ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів- дитячий садок» Бориспільської районної Ради відбувся семінар-практикум для вчителів іноземної мови Бориспільського району з проблем «Використання сучасних освітніх технологій на уроках англійської мови». Учасники семінару мали змогу побувати на уроках своїх щасливських колег.

        Особливістю такого навчання  є те, що у першокласників, які навчаються за пілотною проектною програмою тематика  змінюється потижнево. Заняття проводили вчителі Гаврилко А.Ю. та Сивохіна О.В., які попередньо пройшли підготовчі курси і на практиці показали нові ігрові методи та прийоми. Всі вчителі мали змогу особисто переконатися у необхідності створення комфортного середовища для дітей, яке створює невимушену атмосферу. Класні кімнати «пілотників» значно відрізняються від традиційних, а саме: яскраві кольорові стіни, мобільні парти, сучасні меблі. Все це є одним із основних мотивуючих факторів в пізнанні учнів. Проте учасники семінару звернули увагу й на неспівпадіння програми та підручника із тематикою тижня.

          На відкритих уроках у середній ланці вчителі  Панченко Г.В. та Левченко І.В. довели, що використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій значною мірою допомагає у вивченні іноземних мов і є ключовим у здобутті компетентностей.

        В рамках семінару для вчителів англійської мови О.І.Волохова провела майстер-клас із застосування інноваційних технологій «Особливості використання «хмарних» технологій у роботі вчителя англійської мови».

          Учасники семінару ознайомилися з основними можливостями, функціями хмарного сховища Google Drive, його перевагами, попрацювали з такими інструментами як Google Аудіозаписи, Google Документи та Google Форми. Учителі на власні очі пересвідчилися в тому, наскільки ефективним є збереження файлів на віртуальному інтернет-диску, їх передача іншим користувачам та організація групової роботи з ними. Також був проведений практикум із групової онлайн-роботи в електронному документі (перегляд, редагування та аналіз результатів у режимі реального часу). Особлива увага була приділена роботі з онлайн формами, які використовувались для тестування, опитування та анкетування вчителів.

          Підводили підсумки семінару також із використанням платформи Google, використовуючи інструмент Google Форми.

               По завершенню семінару було обговорено нагальне питання про подальшу підготовку вчителів та використання найновіших інформаційних технологій у навчальній діяльності.

           Методист районного методкабінету Макаренко В.В. підкреслила, що в умовах Нової Української школи навчальні заклади  повинні максимально допомогти учителю,  створити  для нього  атмосферу  довіри, забезпечити його сучасним мультимедійним обладнанням. Важливе місце в організації освітнього середовища належить комфортності та затишку учасників освітнього процесу, в чому могли переконатися учасники семінару у Щасливому.

         І,  що головне, вчитель повинен навчатись новим інформаційно-комунікаційним технологіям, які побачили вчителі на уроках та майстер-класі.

 

 

 

Переглядів: 434 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua