Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Неділя, 28.04.2024, 10:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Березень » 19 » Районний семінар учителів фізики
15:06
Районний семінар учителів фізики
Одні залюблені в старі листи, 
Ті – в музику. А ті – в руді томища.
Таке життя… А він любив мости.
О, не любив – кохав. А може, й вище!


    Так починається поезія «Робота». Її автор, відомий український поет Борис Олійник, присвятив ці рядки знаному у світі українцю, фізику, вченому, що займався проектуванням і будівництвом мостів, Євгену Оскаровичу Патону. Йому та чималій когорті фізиків-українців був присвячений позакласний захід з фізики у Гнідинській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика «Українці, які вдосконалили світ»
       Його підготувала разом із десятикласниками вчителька фізики, класний керівник Оксана Анатоліївна Хамандяк у рамках районного семінару вчителів фізики «Внесок українських фізиків у розвиток світової науки», який проходив у навчальному закладі 13 березня 2014 року. Учні поділились із учасниками семінару результатами своєї пошукової роботи про життєві долі і внесок у розвиток світової науки Миколи Миколайовича Бенардоса, Івана Павловича Пулюя, Миколи Дмитровича Пальчикова, Ігоря Івановича Сікорського, Михайла Кузьмовича Янгеля, Юрія Васильовича Кондратюка, СергіяПавловича Корольова, поєднуючи розповіді з читанням віршів, виконанням пісень, демонстрацією слайд-шоу, грою-вікториною із глядачами. Виховний захід продовжився незвичним уроком для присутніх у залі старшокласників. Його провів методист вищої кваліфікаційної категорії з предметів фізико-математичного циклу відділу освіти Бориспільської РДА Леонід Григорович Гриценко. Вже декілька років поспіль він працює над поверненням із забуття імен діячів української науки, культури, літератури, освіти, пропагує їх неоціненний внесок у так актуальне сьогодні національно-патріотичне виховання, підтверджуючи свою місію рядками Великого Кобзаря
Подивіться лишень добре,
Прочитайте знову
Тую славу. Та читайте 
Од слова до слова, 
Не минайте ані титли, 
Ніже тії коми…
«І мертвим, і живим…посланіє»
     На прикладі власного дослідження, про яке уже розповідав Л.Г.Гриценко, а це «Фізика, астрономія та математика в житті й творчості Тараса Шевченка» (журнал «Фізика та астрономія в рідній школі», 2014 р. № 1), учасники семінару переконались, як можна зацікавити учнів не просто учити предмет, а і знати про велику спадщину, залишену їм видатними українцями. 
Ця тема стала провідною і під час «круглого» столу «Фізика у житті і творчості видатних постатей України». 
     Гості також відвідали шкільний музейний комплекс. Директор школи Ніна Григорівна Кудько познайомила їх з напрямами роботи музею історії школи, музею Пам’яті, етнографічного музею «Берегиня», Музейними кімнатами Петра Яцика та Павла Платоновича Чубинського, а також розповіла про загальношкільний проект «Тарасів четвер», приурочений до ювілею Поета, про велику справу гнідинської громади – спорудження і відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку в рідному селі 9 березня. Свою ж повагу до Кобзаря вчителі фізики засвідчили відразу, як приїхали в Гнідин – покладанням квітів до підніжжя. 

Ніна Григорівна Кудько, 
директор Гнідинської школи

Переглядів: 984 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua