Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 02.05.2024, 02:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2019 » Березень » 18 » Семінар для практичних психологів освітніх закладів району
14:09
Семінар для практичних психологів освітніх закладів району

Семінар для практичних психологів освітніх закладів району

   14 березня 2019 року на  базі Кучаківської ЗОШ І-ІІІ ст. імені гетьмана Івана Сулими відбувся семінар для практичних психологів освітніх закладів району з питання  «Нова українська школа: психологічна підтримка педагогів освітнього закладу під час змін». З вступним словом на  семінарі виступила директор  Кучаківської ЗОШ І-ІІІ ст. імені гетьмана Івана Сулими Кравцова Лариса Євгеніївна з питанням «Формування інноваційного підходу у роботі вчителів закладу в умовах реалізації Концепції нової української школи». Методист районного методичного кабінету з психологічної служби Смотрін Володимир Олександрович у виступі «Готовність до змін педагогів – одна з умов переходу до нової української школи» зупинився на питаннях визначенні  понять: модернізація, реформа і зміни в освіті; типи та етапи змін, які проходять у в цілому заклади освіти та  педагогічні працівники; типи осіб за різною адаптацією до змін (за Роджером) – інноватори, лідери, рання більшість, пізня більшість, ретрогради; сили, які сповільнюють або ж блокують процес проведення змін, створюють опір; причини опору – економічні, соціальні, психологічні тощо.

З учасниками семінару було проведено тренінгове заняття «Профілактика емоційного виснаження педагогів освітнього закладу». Тренер  Андросович Ксенія Анатоліївна, кандидат психологічних наук, завідувач відділу  інституту обдарованної дитини НАПН України. На прикладі практичних вправ було показано шляхи аналізу та виходу зі стану емоційного виснаження, профілактика негативних емоцій тощо.

Практичний психолог Кучаківської ЗОШ І-ІІІ ст. імені гетьмана Івана Сулими Кадіна Ірина Валеріївна презентувала свій досвід роботи з педагогами закладу, робочий кабінет та ресурсно-сенсорну кімнату для роботи з дітьми та педагогами.  

Під час обговорення учасники семінару висловили побажання продовжити навчання з теми семінару подальше у більш у практичному напрямку стосовно діяльності працівників психологічної служби освітніх закладів району та виразили подяку адміністрації освітнього закладу за організацію та теплий прийом.

Переглядів: 476 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua