Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Субота, 27.04.2024, 15:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Листопад » 21 » Семінар молодих учителів Бориспільщини
08:56
Семінар молодих учителів Бориспільщини

Семінар молодих учителів Бориспільщини

   

Слова українського письменника-мислителя Олеся Волі про те, що майбутнє нації в руках її учителів, стали візитівкою творчої зустрічі-семінару молодих освітян Бориспільщини. Вона відбулася 18 листопада у Гнідинській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика.
   

     Організатори семінару (дирекція школи та відділ освіти Бориспільської РДА) запросили до участі молодь зі стажем роботи до трьох років, педагогів-наставників, представники батьківської громади, учнівського самоврядування. Через низку цікавих напрацювань, продемонстрованих колективом Гнідинської школи, реалізувалась мета творчої зустрічі − підвищення освітнього, науково-методичного та культурного рівня молодого учителя, утвердження місії українського педагога-патріота.
    Начальник відділу освіти Бориспільської РДА Микола Васильович Неруш, завідуючий районним методичним кабінетом Віктор Іванович Кравцов, методист районного методичного кабінету Тетяна Володимирівна Чигрин та двадцять п’ять молодих учителів долучилися до розмаїтої програми семінару. Керівники школи презентували учасникам семінару здобутки навчального закладу, активну участь молодих педагогів у творенні іміджу школи та їхні перші кроки до вершин педагогічної майстерності.

    Цього річ дебютували в ролі наставників гнідинських першокласників випускниця Ржищівського гуманітарного коледжу Оксана Анатоліївна Мосійчук (1-А клас) та випускниця Київського університету імені Бориса Грінченка Барна Анастасія Ігорівна (1-Б клас). Тож серйозною перевіркою отриманих ними фахових знань стали відкриті уроки, на яких були присутні їхні молоді колеги. Це урок математики на тему «Зв'язок додавання і віднімання. Порівняння рівностей на основі зв’язку додавання і віднімання», який проводила Оксана Анатоліївна, та урок із фізичної культури «Загально-розвивальні вправи з гімнастичною палицею. Різновиди ходьби. Біг з різних вихідних положень. Рухлива гра», що його продемонструвала Анастасія Ігорівна. У підготовці до відкритих уроків початківців підтримали досвідчені вчителі. Це була і методична, і просто щира материнська допомога та турбота з боку Тетяни Миколаївна Гелевешко та Олени Олександрівни Білокриницької, яка, до речі, має звання «старшого вчителя».
    
А класовод 2-Б класу Олена Валеріївна Глухенька, що вже другий рік працює в колективі, презентувала на семінарі урок з природознавства «Осінь, осінь… Лист жовтіє – нам знання чарівні сіє». Усі інноваційні знахідки молодшої колеги попередньо «благословила» її педагог-наставник, старший вчитель Лідія Григорівна Залозна. Учасники «круглого столу», яким керувала заступник директора Тетяна Василівна Біла, при обговоренні проведених молодими учителями уроків, вказали на їхнє уміння організувати учнівські колективи, використовувати досвід старших, а також добре методичне озброєння.
    
Ми акцентували увагу гостей на активній участі молодих учителів у позакласній та громадській роботі, волонтерському русі. Сьогодні кілька випускників школи повернулись у її стіни вчителями, що креативно працюють, формуючи не лише власний імідж, а й урізноманітнюючи неповторну ауру рідного навчального закладу. Результати їхньої діяльності присутні побачили у кількох проектах на базі шкільного музею Бойової слави, де під керівництвом заступника директора з виховної роботи Любові Василівни Прядко працюють вчитель історії, аспірант кафедри історії України Інституту історичної освіти Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова В’ячеслав Віталійович Яременко та чемпіон області з легкої атлетики, керівник гуртків «Пішохідний туризм» та «Козацький гарт» Олександр Сергійович Давидов. Вони та учні-екскурсоводи – семикласники Дмитро Бельдій, Євгенія Крикун і Олександр Омельченко − презентували нові сторінки в роботі музею, нові пошукові напрямки, які створюються спільно із засновником та видавцем місцевої газети «Срібна підкова» Василем Івановичем Галатенком.
    
А в актовій залі на молодих педагогів Бориспільщини чекало невелике інтелектуально-розважальне шоу з промовистою назвою «Чому ми обрали недоспані ночі», присвячене учительській праці. «Зірки» шкільної сцени Анна Гелевешко, Ігор Чумак, Катерина Божок, Айрух Рустамова, Яна Тіпа, Микита Малов, Тарас Тригуба, Максим Іващенко, Віталій Шеповалов разом з ведучою, класоводом 4-А класу, Зінаїдою Миколаївною Мельник та керівником хорового гуртка Юлією Анатоліївною Павлівською з легким гумором зобразили всі свята і будні освітян. Організатор дійства – Любов Василівна Прядко − «відкрила» ще й нові таланти серед молодих учителів. Глядачі в залі були вражені майстерним декламуванням іспанської лірики вчителькою англійської мови Іриною Василівною Ромась (вона лише місяць як працює в Гнідинській школі) та чудовим співом Олени Валеріївни Глухенької.
    
Потім усіх учасників семінару запросила на майстер-класи «Світ наших захоплень» класовод 4-Б класу Валентина Михайлівна Гелевешко. Колишня випускниця школи, а сьогодні вчителька початкових класів і автор чудових інтерактивних свят, розкрила присутнім власні секрети плідної роботи з батьками учнів, вміння захопити їх своїми ідеями і знайти загальну підтримку. Отож здебільшого саме батьки, а точніше матері, і проводили майстер-класи для учасників семінару.
    
Так під керівництвом Яни Геннадіївни Кирпель та Ірини Володимирівни Іщук учасники майстер-класу з «торцювання», використовуючи гофрований папір, клей та олівці, створювали об’ємну «яблуню» з апетитними червонястими «яблуками».
    
На іншому майданчику бажаючі оздоблювали хатинку «квітами» із солоного тіста. А навчали їх справжня майстриня Наталія Григорівна Ковбаса, вироби якої відзначені районними грамотами, та її помічниця Ірина Миколаївна Галатенко.
    Сувеніри із дерев’яних прищіпок дорослі і малі робили під керівництвом Антоніни Яківни Козирєвої та Наталії Юріївни Буркацької.
    
А навчитися всім танцювати пропонували учениці восьмого класу, активні учасниці танцювальної студії «Діамант -Еліт» Надія Лазаренко та Оксана Шевченко.
    Залучені ж до участі в майстер-класах третьокласники та четвертокласники, під керівництвом Оксани Анатоліївни Мосійчук, створювали психологічні портрети своїх учнівських колективів.
    Додамо, що необхідні витратні матеріали для проведення майстер-класів були придбані за кошти, отримані дружним колективом 4-Б класу на нещодавньому шкільному ярмарку.
    
Неочікуваним для учасників став перегляд короткометражного документального фільму «Король професій», який знімався в навчальному закладі у 2008 році. Слова, що говорив з екрану колишній директор Гнідинської школи Василь Іванович Галатенко – це настанова для молодих учителів, ключ до тих дверей, які ведуть до вміння розуміти і вчити дитину.
    
Колориту творчій зустрічі надавали інтерактивна фото-сесія від педагога-організатора Тараса Сергійовича Кудька та виставка-продаж методичної літератури і збірників конкурсних робіт учителів-учасників І Всеукраїнського конкурсу «Творчий вчитель – обдарований учень», організовані інститутом обдарованої дитини. До речі, серед виданого творчого доробку вчителів України є і виховний захід класовода 3-Б класу Тетяни Миколаївни Гелевешко. Пропонувала придбати ці напрацювання Марина Олександрівна Давидова, а Світлана Володимирівна Шевченко власноруч зробленими прикрасами у національному стилі, рекомендувала молодим не забувати про свою привабливість.
    
Учасники семінару отримали методичні рекомендації для роботи, що їх підготувала Тетяна Володимирівна Чигрин, примірники газети «Срібна підкова», буклети (турбота і праця керівника мультимедійного центру школи Богдана Сергійовича Кудька), де надруковані звернення колективу гнідинців до молодих учителів Бориспільщини. Поміж авторських рядків директора школи є й вислови класиків та сучасників, серед яких заповідь-прохання до вчительства великого українського педагога Василя Сухомлинського: «Не поспішайте з висновками. На вашій совісті − людина».

Ніна

Григорівна Кудько,

директорка школи

 
 
    
 
   
  
 
 
     
 
Переглядів: 1351 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua