Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 26.04.2024, 11:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2016 » Жовтень » 7 » Семінар-практикум Вчителів хімії
14:40
Семінар-практикум Вчителів хімії

Семінар-практикум

Вчителів хімії

«Особливості  організації  роботи  вчителя  хімії з

підготовки  учнів до  участі в олімпіадах»

Вчитель — це професія, і, отже, вчитель і вчитель хімії зокрема, має бути професіоналом в області хімічних наук. Але, на відміну від інших фахівців-хіміків, йому недостатньо просто знати хімію і володіти хімічними знаннями і уміннями. Можна знати хімію, але бути поганим вчителем. Щоб навчити, треба добре знати дітей, особливості їх психології в різному віці, досконало володіти методами і прийомами учіння, уявляти собі кінцеву мету навчання, знати дороги і засоби її досягнення.

З метою оволодіння методами і прийомами навчання учнів роз’язувати складні олімпіадні задачі і зібралися в Гірській школі у непривітний і дощовий день, 5 жовтня 2016 року вчителі хімії з усього району. Добром, усмішками і теплим чаєм зустріли гостей господарі.

Своїм досвідом організації роботи з обдарованими учнями, навчання їх розв’язувати олімпіадні завдання поділилась з колегами вчитель хімії Журкіна Ольга Василівна. Вчителі були присутні на факультативному занятті, на якому обдаровані учні 7-11 класів вчилися роз’язувати хімічні задачі, а потім вчителі і самі навчали один одного. Ділилась своїм досвідом і методист РМК Чорноус О.В., вчитель хімії, вчитель-методист Рогозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кохно Л.В. Наступну зустріч вчителі хімії планують провести у Дударківській ЗОШ уже на початку листопада.

Вчитель постійно поповнює свої знання, освоює нові методи учіння, удосконалює учбовий процес. Якщо сьогодні вчитель зупинився в своєму пошуку, завтра він вже відстав, почав шаблонно мислити і перестав бути Вчителем у високому сенсі цього слова, бо для учнів він — не просто джерело учбової інформації, але і зразок роботи по самовдосконаленню.

 

 

 

Переглядів: 441 | Додав: porrter | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua