Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 29.04.2024, 19:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2023 » Червень » 15 » Творча зустріч
14:12
Творча зустріч

Творча зустріч

13 червня 2023 року Головурівський ліцей радо вітав у своїх стінах вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури, бібліотекарів Вороньківської ОТГ, які, з ініціативи головного спеціаліста Управління гуманітарного розвитку Чорноус О.В., прибули на зустріч з поетом, публіцистом, критиком, літературознавцем, перекладачем, літературним редактором, педагогом, членом - кореспондентом Міжнародної кадрової академії, членом Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, Наукового товариства імені Шевченка, головою асоціації поетів - ронделістів України, Заслуженим працівником освіти України, " живим" класиком сьогодення Миколою Маркіяновичем Боровком.
      Поезія - це музика душі. Вона не може не хвилювати небайдужу людину. Багатюща скарбниця таланту поета - це вірші особливої форми - ронделі, яких в його доробку нині майже тисяча! До свого 75 - річчя Майстер видав чотири томи вибраних творів, в яких переплітається дихання давніх часів із сучасністю, патріотичне звучання - з мотивами хвилюючої інтимної лірики.
       Через відкрите вікно до класу лився медовий запах півстолітніх лип, а душі присутніх наповнювалися піснею й молитвою - сповіддю поета у віршах про ту землю, що називається малою батьківщиною, рідну хату і родинне вогнище, рідне село, поле, річку і, звісно, людей.
     За словами поета поезія -  то зоря, до якої він тулиться обличчям і серцем з раннього ранку і до пізнього вечора. Це радість, смуток, біль, сподівання, це те, чим він живе як людина. 
      Промінчик тієї зорі понесе в серці кожний учасник зустрічі, щоб запалити на своїх уроках в душах учнів іскорку любові до Слова, до рідної землі.
      Микола Маркіянович Боровко, автор численних літературних премій, свій письменницький задум озвучив так: " Не знаю, коли до мене всміхнеться тисячний рондель . Мрію написати книжку віршів про повоєнну - звитяжну! - Україну. "  На закінчення зустрічі автор подарував кожному учаснику збірку ронделів " Теургія". Бібліотекар Головурівського ліцею, членкиня Національної спілки письменників України, Асоціації поетів - ронделістів України Ніна Ігнатенко, як подяку Батькові ронделя, зачитала посвяту:

Рясно родять ронделі
В Боровковому полі,
У поетовій долі -
Осяйні каруселі.

І сумні, і веселій 
В гомінкому роздоллі
Рясно родять ронделі
В Боровковому полі 

Розливаються трелі
В дружнім, братньому колі.
Хай же пану Миколі
На дзвінкій паралелі
Рясно родять ронделі.

Переглядів: 71 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua