Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Середа, 01.05.2024, 05:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2016 » Березень » 15 » Участь в українсько-американському освітньому проекті «Розвиток толерантності у закладах освіти Київської області»
16:37
Участь в українсько-американському освітньому проекті «Розвиток толерантності у закладах освіти Київської області»

14 березня 2016 року в КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти» розпочався семінар-тренінг у рамках українсько-американського освітнього проекту «Розвиток толерантності у закладах освіти Київської області»

З 14 березня 2016 року 25 класних керівників та 25 шкільних психологів загальноосвітніх навчальних закладів Київської області будуть навчатися на чотириденному тренінгу з метою підвищення обізнаності про проблему толерантності в школах. З вітальними словами до учасників проекту звернулися Осадчий Іван Григорович, ректор академії, доктор педагогічних наук, Бендерець Наталія Миколаївна, перший проректор академії, кандидат педагогічних наук, Наталія Бикова, регіональний менеджер Корпусу Миру США в Україні, Нетелі Ханлет, волонтер Корпусу Миру США в Україні та Крупа Альона Валеріївна, завідувач відділу міжнародних освітніх програм.
Тренінги проводитимуть 5 підготовлених тренерів, які є співробітниками академії: Панченко Тетяна Леонідівна, завідувач відділу практичної психології і соціальної роботи, кандидат психологічних наук;Вихрестенко Жанна Володимирівна, завідувач лабораторії сімейної освіти;  Добиш Юлія Юріївна,методист відділу міжнародних освітніх програм; Багдасарова Людмила Віталіївна, завідувач лабораторії соціального супроводу сім`ї; Рибитва Галина Володимирівна, завідувач відділу роботи з обдарованими дітьми. Із педагогами також працюватимуть тренери Корпусу Миру – Микола Винницький та Юлія Винницька.
Метою проекту є просування концепції толерантності до людей з особливими потребами, вимушеними переселенцями та осіб з різних етнічних груп у закладах освіти Київщини.
Навчання проходить у творчій, дружній атмосфері. У процесі навчання педагогам буде представлено сучасні методичні ресурси для роботи зі школярами та дорослими. Учасники навчання стануть тренерами у своїх школах, громадах, освітніх округах та ділитимуться досвідом на місцевому рівні. Через дискусії, презентації, проекти та діалоги педагоги застосовуватимуть на практиці нові техніки та методики, які допоможуть учням формувати повагу до людей різних етнічних походжень, до осіб з особливими потребами та розуміння до людей, які є вимушеними переселенцями з Криму та сходу України. Такі заходи допоможуть учням у подальшому досягнути емпатії та гармонії з іншими людьми.
Академія вже надає постійну консультативну та методичну підтримку персоналу навчальних закладів щодо проведення локальних навчальних занять.
У проекті «Розвиток толерантності у закладах освіти Київської області» беруть участь педагоги із 11 районів (Білоцерківський, Богуславський, Бориспільський, Броварський, Васильківський, Володарський, Обухівський, Переяслав-Хмельницький, Сквирський, Ставищенський, Фастівський) та 2 міст (м.Біла Церква та м.Бровари) Київської області.

Учасниками від нашого району є психологи та класні керівники з Великоолександрівської та Кіровської ЗОШ.
Учасники тренінгу отримають сертифікати.

 
За матеріалами КВНЗ КОР "Академія неперервної освіти"
Переглядів: 572 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua