Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Середа, 08.05.2024, 16:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2015 » Листопад » 19 » «Вшануймо героїв»
16:00
«Вшануймо героїв»

«Вшануймо героїв»

    18 листопада 2015 року, у переддень відзначення Дня Гідності та Свободи, з метою віддання шани громадянському подвигу, патріотизму і мужності Ю.Т.Вербицького, всім героям, які загинули та нині боронять назалежність України, а також набуття досвіду створення та реалізації проектів за напрямом ГАШ, залучення педагогів до музейної, дослідно-експериментальної, виховної роботи  відбувся семінар-практикум для педагогів-виховників, істориків, керівників музеїв за участі представників органів місцевого самоврядування (районної державної адміністрації, районної ради, сільської ради), відділу освіти, журналістів, волонтерів на тему «Формуємо національну ідею за проектом ГАШ «Вшануймо героїв» (вшанування пам’яті Ю.Т.Вербицького)».

    На мітингу біля пам’ятника та на місці загибелі Ю.Т.Вербицького, до пам’ятника Кобзареві відбулося покладання квітів. Учні школи на чолі з директором школи Кудько Н.Г., заступником з виховної роботи Прядко Л.В., сільським головою Лазаренком О.Й. показали дійство, що відтворювало хронологію від жахливого світанку 22 січня 2014 року (коли знайдено у лісі закатоване тіло Майданівця) до 26 серпня 2015 року – урочистого відкриття меморіального комплексу, створеного громадою та за пожертви небайдужих українців від Гнідина до Львова.   

    Меморіальний комплекс «Юрій Тарасович Вербицький», як і пам’ятник Кобзареві у Гнідині, – це акумуляція патріотичної свідомості, адже ВЕЛИКЕ починається з малого, кожен починає велику справу з себе. Як взірець зв’язку поколінь постали бандурист і поет сивочолий Степан Щербак  та його онук-першокласник у виконанні поезії Тараса Шевченка.

    Віра в найкраще дає силу для подвигу, віра в неймовірне спонукає до дії, а бажання допомогти людям сіє добро в душах небайдужих. В шкільному Музеї народної пам'яті педагоги школи Прядко Л.В. та Яременко В.В. провели екскурсію за новими експозиціями теми «Майдан та Вітчизняна війна з Росією». Тривожно та проникливо зверталися до педагогів молоді люди – волонтери Наталія Прилуцька, Руслан Яновський (презентував свою книгу «Пробудження»), а кульмінацією стала передача учнями 7 класу воїнам АТО заробленої тисячі гривень на благодійному ярмарку.

На круглому столі Прядко Л.В. презентувала проект «Вшануймо героїв», який здобув грант Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» за проектом «Розвиток громад в Україні шляхом упровадження програми «Школа як осередок розвитку громади». До обговорення долучився письменник-політик Василь Андрійович Базів. Він має найвищий дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посла, Професор Міжнародного університету «Україна», підполковник Збройних Сил України, воїн Української Повстанської армії Майдану, автор роману-реквієму «Армагеддон на Майдані», який він присвятив славній пам’яті Юрія Вербицького та всіх Героїв, полеглих за Україну в 2014 році. Всім школам автор подарував по примірнику книги.

    Начальник відділу освіти Неруш М.В. підвів підсумок семінару. У Подяці колективу Гнідинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика, яку було вручено за впровадження проекту «Вшануймо героїв», є такі слова: «Сучасна Україна має гордитися ВАМИ. Мабуть, про такий рівень патріотизму мріяв Тарас, таким вчинками гордився б, і таким людям спрямовував своє слово.

Герої –  не вмирають! Слава Україні!

План роботи семінару у додатку.

Підготовлено, методичний супровід: Чигрин Т.В., методист РМК

 

 

 

Переглядів: 429 | Додав: porter | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua