Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 29.04.2024, 09:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2015 » Листопад » 5 » Зустріч з письменниками
14:58
Зустріч з письменниками

           На дворі яскрава осінь. Вже холодно. Але цікава книжка може прикрасити та урізноманітнити будь-який вечір, навіть найхолодніший і сірий. А якщо це — фантастика, може стати навіть спекотно!

          30 та 31 жовтня 2015 року у рам­ках дру­го­го Між­на­род­но­го фес­ти­ва­лю фан­тас­тич­ної лі­те­ра­ту­ри та уяв­них сві­тів «ЛіТерра Кон-2015», який про­хо­див у Киє­ві з 30 жовт­ня по 1 лис­то­па­да, у при­мі­щен­ні центральної бібліотеки ім.. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва учні 7 класу  Мирнеської ЗОШ І-ІІІ ст. Зленко Василина та Орловська Надія  ма­ли на­го­ду по­спіл­ку­ва­тись без­по­се­редньо із твор­ця­ми та­єм­ни­чих, за­гад­ко­вих, маг­ні­тич­но при­ваб­ли­вих сві­тів та їх меш­кан­ців — пись­мен­ни­ка­ми-фан­тас­та­ми. 30 жовт­ня ра­зом із на­ши­ми чи­та­ча­ми у Круг­ло­му сто­лі «Чи мо­же під­лі­ток бу­ти су­пер­ге­ро­єм» участь взя­ли Во­ло­ди­мир Арє­нєв та Ор­шу­ля Фа­ри­няк. 

        Круглий стіл провела завідувач відділом обслуговування учнів 5-11 класів Енгибарян Саломея Самвелівна.  Кожен з письменників представив аудиторії свої книжки та героїв-підлітків. Вони розповідали про народження героїв — в уяві, а потім — на папері, про процес придумування імен героям та географічних назв, про те, звідки беруться ідеї для нових творів. Цікаво, що Арєнєв може знайти ці ідеї на кожному кроці, а Оршуля шукає їх у космічному магазині задумок.

Формат заходу передбачав діалог, тому запитань було дуже багато — про малу батьківщину та її роль у становленні письменників, про їх підлітковий вік, про роль позитиву в літературі для підлітків, про романи-антиутопії, літературні вподобання письменників, про любов до своїх героїв, заповітну мрію та суперможливості, про те, «чи не ліньки писати». 

      Молоді письменники    познайомили аудиторію з своїми книгами, зокрема  Володимир Арєнєв  з книгами «Душниця», «Бісова душа, або заклятий скарб» .Була презентована нова книга  «Порох із драконових кісток». Книги  Оршуля Фариняк  « Айхо або подорож до початку», "«АЙХО або Полювання НА шпигуна»– направду захоплююче чтиво. Ці романи, будучи «прозорими» тестом із добротворчою аурою, мають глибинний філософський підтекст. Тож цілком справедливо, що цю силу таланту передовсім відчули юні читачі – ті, кого не обдуриш, не спокусиш словесною еквілібристикою.

Зацікавившись цікавими розповідями,   дівчатка придбали книги письменників з їх автографами.

            Придбала книгу В. Аренєва  «Душниця» і бібліотекар школи Яременко Л.А  

Фантастика та уявні світи тягнуть до себе як магніт своїми загадковими несподіванками та таємничим сяйвом. Було цікаво, інтригуюче, захопливо, щиро, весело. Саме так спілкуються підлітки-супергерої з творцями літературних підлітків-супергероїв.

З  друзями-книгами   повертались учні додому, почавши читати  їх вже в дорозі.

 

 

 

 

 

Переглядів: 749 | Додав: porter | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua