Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Неділя, 12.05.2024, 21:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2020 » Жовтень » 13 » 14 жовтня – День захисника України та День українського козацтва
10:09
14 жовтня – День захисника України та День українського козацтва

14 жовтня – День захисника України та День українського козацтва

14 жовтня відзначається День захисника України – свято мужності на честь воїнів, які відважно захищають нашу державу. Свято було встановлено відповідно до Указу Президента України з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості».

З цим святом співпадає святкування Дня українського козацтва. Для запорожців це свято було храмовим, адже у центрі козацької твердині завжди стояла Покровська церква. Саме на Покрову козаки проводили загальновійськову Раду, де переобирали кошового отамана і старшину. Історія українського козацтва – це одна з найвеличніших сторінок життя українського народу. В найтяжчі часи іноземного поневолення козаки виступали справжніми захисниками рідної землі, оборонцями віри, моралі та державницьких традицій України.

З огляду на традиції та глибокий історичний зміст, День захисника України ми відзначаємо 14 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз, коли на східних територіях України йде боротьба за її незалежність і суверенітет. День захисника України асоціюється насамперед з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині.

Напередодні свята працівниками бібліотеки інституту організовано віртуальну тематичну книжкову виставку «Хоробрі серця неможливо зупинити»На виставці представлено видання, які висвітлюють найважливіші події, пов’язані з історією українського козацтва, їх героїчну звитягу, походи, життя та побут козаків на Січі;  книги, які досліджують історію українського війська, формування збройних сил України; літературно-художні видання про мужність та героїзм наших воїнів, їх безстрашність та патріотизм. У представлених літературних творах – біль війни, розв’язаної на сході, її страшні наслідки. Іловайська трагедія, бої за Донецький аеропорт, Савур-Молилу, Дебальцеве постають зі сторінок книг. Виставку доповнюють публікації з періодичних видань.

Мета виставки – розкрити сторінки історії героїчної боротьби захисників рідної землі від Козацької доби до наших днів, розповісти про сучасних героїв, які відстоюють свободу, честь, гідність нашої держави у зоні бойових дій на сході країни. Історії тих, хто долає труднощі і перемагає саму смерть, викликають глибоку повагу і вдячність тим, хто щоденно береже і захищає наше мирне життя.

 

Завантажити [162.00 B]

 

 

Переглядів: 271 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua