Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Середа, 01.05.2024, 01:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Квітень » 8 » Районний семінар вчителів іноземних мов
15:00
Районний семінар вчителів іноземних мов

21 березня на базі Щасливського НВК відбувся семінар учителів іноземних мов. Його проведення стало необхідним у зв’язку з деякими можливими змінами в Державних освітніх стандартах.

У відповідності з Типовими навчальними планами з 1 вересня 2013 року в кожній школі вводиться вивчення другої іноземної мови. Це й стало одним із питань, які обговорили на семінарі вчителі району.

У Щасливському НВК друга іноземна мова німецька. Вона  вивчається вже понад 20 років. І, звичайно, у вчителів, які тут викладають, є певні напрацювання, якими вони і поділилися зі своїми колегами. Вчителі району мали змогу побачити  кабінети іноземних мов (а їх у школі три – два кабінети англійської мови та кабінет німецької мови), які обладнані сучасними мультимедійними засобами навчання, мають належну методичну та матеріальну базу.

Побувавши на уроках у вчителів німецької мови Богонюк О.Л., Левченко І.В. та Панченко Г.В., їх колеги з району побачили сучасні комунікативно-спрямовані уроки.

Після відвідування відкритих уроків гості мали змогу поспілкуватися з дітьми, почути їхню думку про важливість і необхідність вивчення іноземних мов. На запитання про те, чому вони вивчають німецьку мову, вчителі почули досить аргументовані відповіді: німецька мова – мова першої економіки Єврозони, мова більш ніж 100 мільйонів населення Землі, мова Євросоюзу, мова народу, що має багату культуру.

За круглим столом вчителі відзначили високу ефективність уроків та майстерність щасливських колег, а також достатні знання учнів. Було підкреслено, що під час проведення навчальних занять учні проявили активність, зацікавлення, вони багато говорили німецькою мовою, співали пісні, виконували різноманітні цікаві завдання.

Методист районного методкабінету Шванц Анатолій Васильович високо оцінив здобутки вчителів німецької мови та ознайомив присутніх із деякими особливостями та проблемами введення другої іноземної мови у загальноосвітніх навчальних закладах України.

До речі, у Щасливому, поряд з англійською та німецькою мовами, вивчається і російська, яку наше міністерство чомусь хоче прирівняти до другої іноземної.

За круглим столом було прийнято рішення запровадити у школах району німецьку або французьку мову  як другу іноземну, відповідно до кадрових можливостей шкіл. Вчителі також вирішили спрямувати роботу районного методоб’єднання на підготовку вчителів другої іноземної мови, визначили головні напрямки роботи, а саме: комунікативна, міжкультурна та соціокультурна спрямованість навчання , що характерно для викладання будь-якої іноземної мови, а також основні принципи викладання другої іноземної мови – використання контрастивного підходу, взаємопов’язане навчання видів мовленнєвої діяльності та врахування лінгвістичного і навчального досвіду учнів.

Сподіваємося, що всім учасникам семінару вдалося збагатитися досвідом та отримати задоволення від спілкування з колегами та учнями Щасливського НВК.

Переглядів: 989 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua