Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 28.03.2024, 12:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Січень » 25 » 99-та річниця Соборності України.
18:08
99-та річниця Соборності України.

99-та річниця Соборності України.

      22 січня 2018 року учні Гнідинської школи разом із громадою села і представниками  Бориспільщини святкували  99-ту річницю Соборності України. Також вшанували світлу пам'ять Героя України, Героя Небесної Сотні Юрія Тарасовича Вербицького, тіло якого 4 роки тому (22 січня 2014 року) було знайдено у Гнідинському лісі.

Заходи почалися біля пам’ятника Юрію Вербицькому, всьому воїнству Небесної Сотні та патріотам, які загинули у Вітчизняній війні з Росією. Розпочав урочистості  Гнідинський сільський голова Олександр Йосипович Лазаренко. Школярі розповіли і про День Злуки, і про останні напрацювання навчального закладу у пошуково-дослідницькій роботі, присвяченій пам’яті Юрія Вербицького.

До дітей приєднався сільський самодіяльний ансамбль «Родина», яким керує Віталій Сахацький. Після дійства присутні рушили до місця загибелі Героя, де запалили жалобні свічки і поклали квіти.

На мітингу побував майданівець, автор книги «Пробудження» Руслан Сан-Марино, а також Даша Кульчицька, представниця родини Героя України, Героя Небесної Сотні Володимира Кульчицького.

Гості завітали до Гнідинської школи, де в актовій залі проходив урок історії, на якому згадували всі покоління борців за волю України: від героїв визвольних змагань 1917-1922 рр. до сьогодення.

20 січня 2018 року, напередодні вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, які загинули у січні 2014 року, відбулася спільна молитва за убієнними, яку відправив глава УГКЦ Святослав. А до Гнідина приїхали представники Громадської Організації  «Родини Героїв Небесної Сотні». Їх зустрічав і знайомив із селом та школою учитель історії  Вячеслав Віталійович Яременко.

Цього ж дня у Києві, у ресторації «Остання барикада»,  відбувався вечір пам’яті героїв. Любов Василівна Прядко, заступник директора з виховної роботи, презентувала присутнім розповідь про Юрія Тарасовича Вербицького.

23 січня в Українському домі відбувалася зустріч ГО «Родини» із вповноваженими особами, які розробляли і обговорювали критерії Міжнародної відзнаки імені Героя України, Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького у галузі «Наука про Землю». Офіційним представником родини Вербицьких був Олександр Володимирович  Кендзера, заступник директора з наукової роботи Інституту геофізики імені С.І. Суботіна НАН України.

Дякую всім-всім, хто в ці скорботні дні словом і ділом долучився до вшанування пам’яті Юрія Вербицького і Героїв Небесної Сотні.

 

Любов Василівна Прядко, заступник директора з виховної роботи Гнідинської ЗОШ ім. П.Яцика

Переглядів: 441 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua