Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 29.04.2024, 13:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2019 » Листопад » 22 » ЧИ БУДЕ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ БЕЗПЕЧНЕ ТА ЯКІСНЕ ХАРЧУВАННЯ?
17:24
ЧИ БУДЕ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ БЕЗПЕЧНЕ ТА ЯКІСНЕ ХАРЧУВАННЯ?

чи буде у закладаХ освіти

безпечне та якісне харчування?

Мета сучасної школи – підготовка дітей до життя. Кожен учень має отримати під час навчання знання, що знадобляться йому в майбутньому житті. Це можливо лише за умови запровадження технологій здоров’язберігаючої педагогіки. Учитель, володіючи сучасними педагогічними знаннями при постійній взаємодії з учнями, їхніми батьками, медичними працівниками та практичним психологом планує і організовує свою діяльність з урахуванням пріоритетів збереження та зміцнення здоров’я кожної дитини.

Провідним фактором збереження здоров’я школярів, особливо, коли йдеться про зростаючий організм, є харчування. Щороку збільшується кількість дітей, які перебувають на диспансерному обліку. Це майже кожен третій. До 15% дітей мають захворювання кістково-м’язової системи (сколіоз, плоскостопість); 5% – хронічні захворювання органів травлення; 5% – хвороби органів дихання; близко 3 % – хвороби ока.

Серед школярів збільшилася кількість юнаків, які за станом здоров’я не можуть проходити строкову службу в армії, дітей, які курять та вживають алкоголь.

Проблема організації харчування в закладах освіти є однією із найбільш актуальних, оскільки від якості харчування безпосередньо залежить настрій, емоційний та фізичний стан, здоров’я, а інколи й життя дітей. А для директора школи це питання надзвичайно гострим, враховуючи цілу низку отруєнь у школах, літніх таборах, дитячих сажках.

Саме тому 14 листопада 2019 року в ОНЗ Щасливський НВК відбулася серйозна дискусія щодо дотримання вимог законодавства про харчові продукти як запорука забезпечення дітей в навчальних закладах Київщини безпечним та якісним харчуванням. Організаторами цього важливого заходу виступили департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області та управління гуманітарного розвитку Бориспільської райдержадміністрації.

Представники районних управлінь гуманітарного, спеціалісти (методисти) місцевих органів управління освітою, які координують питання організації харчування в закладах освіти, директори закладів освіти мали можливість ознайомитися з сучасними поглядами на організацію безпечного харчування, дотримання норм харчування, які б не зашкодили здоров’ю дитини.

Провідний аудитор НАССР Центру безпечності харчових продуктів Руслан Романович Нагорняк ознайомив із особливостями розробки та впровадження в закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дмитро Вікторович Богач звернув увагу на необхідності дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (№ 771/97-ВР) як запоруці безпечного та якісного харчування дітей в навчальних закладах.

Заступник начальника управління – начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Олена Володимирівна Адаменко актуалізувала проблему необхідності дотримання санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей в навчальних закладах.

Учасники семінару-навчання поставити запитання фахівцям та отримали на них вичерпні відповіді. По закінченню заходу всі бажаючі змогли отримати електронні версії виступів фахівців, у яких чітко окреслено важливі питання харчування, упорядковано інформацію про законодавчі акти, що регламентують організацію та діяльність суб’єктів усієї вертикалі щодо забезпечення дітей в закладах освіти Київщини безпечним та якісними продуктами.

Керівники проекту мали змогу оглянути оновлений шкільний харчоблок, сучасне кухонне обладнання, скуштувати шкільні нехитрі страви, поспілкуватися з кухарами та з дітьми, які з апетитом «наминали» шкільний обід.

Переглядів: 356 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua