Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 28.03.2024, 16:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Лютий » 14 » До 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка
15:50
До 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка

До 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка

 

   6 лютого 2014 року на базі Іванківської ЗОШ І – ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум для вчителів української мови і літератури "Творча спадщина Т.Г.Шевченка на уроках рідної мови та в позаурочній роботі". Вчитель Войтенко Любов Іванівна провела відкритий урок української мови в 7 класі, на якому учні не просто продовжували вивчення теми «Дієприслівник», а й переконалися, що ця особлива форма дієслова неодноразово зустрічається в творах великого українського митця. На кожній парті – «Кобзар», а самостійна робота з розвитку зв’язного мовлення зосередила увагу школярів на творчості Шевченка-художника. Символічними стали рядки  Євгена Сверстюка (епіграф до уроку): «Ми живі! Цілий вік, сотню літ проти хвилі несем його ім’я, зберігаючи в серці вірші. І співаєм його заповіти в поколіннях».

Учні 10 – 11 класів навчального закладу та вчитель Коломієць Лариса Миколаївна  запросили учасників семінару до літературно-музичної вітальні "Моя ти доле чорнобрива...".  Це вже був інший Шевченко – митець, який шукав в коханні жіночий ідеал, суголосний з народним ідеалом жінки, коханої, дружини, прагнучи виходу із самотності, особистої і суспільної. Оксана Коваленко, Ганна Закревська, Варвара Репніна, Агата Ускова, Катерина Піунова… Жінки, яких зустрічав у своєму житті Тарас Шевченко, – один із ключів до його творчості, до пізнання його соціальних та життєвих ідеалів. Присутні захопилися майстерною грою Бурнатного Назара, Зінченко Марії, Богословської Діани, Журавель Аліни, Рудь Ірини, чудовим співом музичного керівника Паскаль Нонни Миколаївни.                              

 Наприкінці зустрічі учасники семінару  відвідали районний краєзнавчий музей в с. Іванків, де особлива увага була приділена виставці-експозиції до 175-річчя від дня народження ще одного Великого Українця – Павла Платоновича Чубинського.


План та рекомендації семінару




Переглядів: 533 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua