Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 18.04.2024, 17:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Червень » 21 » Гостя з Канади
14:26
Гостя з Канади

Гостя з Канади

   Уже кілька червневих днів давньою  гнідинською  вулицею Мостовою від садиби Алли та Івана Майстренків впевнено крокує до школи, або підвозять господарі, струнка та миловидна молода жінка. Наше село – нова сторінка у цікавій біографії волонтерки з Канади Сари Леткемен. Це вона, бухгалтер із містечка Вайткорт, що біля Едмінтона, згодилася приїхати до Гнідинської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика в рамках проекту  Go Camp Schools.  Цьогоріч  учні в 850 школах України за ініціативи Go Global спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки Адміністрації Президента України, Посольства Сполучених Штатів Америки,  волонтерів ООН та низки інших партнерів долають мовні та культурні бар’єри.

  Напередодні вчителька англійської мови Гнідинської школи Олена Валентинівна Корбут пройшла навчання на кількаденному семінарі. Це одна з умов участі школи в проекті, бо Go Camp – це інноваційний формат табору з поглибленим вивченням іноземної мови. Протягом двох тижнів діти беруть  участь у реалізації проектів та завдань у межах чотирьох напрямків: STEAM (наука, технологія, інженерія, мистецтво та математика), громадянська освіта,  профорієнтація, спорт та здоров’я.

         Сара, хоч і була волонтером на Кубі, у Мексиці, Домініканській республіці, США , хвилювалась як розпочне свою місію носія англійської мови у пристоличному селі. Та громадська дипломатія,  українська гостинність відчулася відразу у сяючих посмішках Оксани Володимирівни Тригуби, яка власним авто привезла гостю з Києва у Гнідин, згаданих вже Івана та Аллу Майстренків, котрі щиро запропонували волонтерці свою господу і щедрий стіл.

А Сара,  переступивши поріг навчального закладу, отримавши традиційний хліб та квіти від Олени Валентинівни Корбут та Тараса Сергійовича Кудька, вчителів школи, не могла стримати емоцій, коли побачила рідний канадський прапор у музейній кімнаті Петра Яцика. Так на гнідинській землі зустрілись громадяни і близької нам, і такої далекої держави. Петро Яцик, відомий канадський бізнесмен і щирий українець,  пропагував  всьому світу  нашу рідну мову, історію,  культуру, а Сара Леткемен приїхала популяризувати володіння та використання англійської мови, щоб українська молодь була відкритою до пізнання інших культур.

Робочий день волонтерки насичений: обговорення, підготовка і реалізація проектів разом із Оленою Валентинівною Корбут та Альоною Вікторівною Шум – вчителями англійської мови (для них це неоціненний досвід спілкування), а потім ігри, руханки, квести, розучування пісень, дискусії з молодшими школярами, що відвідують літній оздоровчий табір «Чумацький шлях», а пізніше з учнями-старшокласниками.

Так, ідея, запропонована головою шкільної ради Аллою Петрівною Майстренко та  ініціативною односельчанкою Інною Олегівною Хіменес-Тарасюк,  дозволила гнідинським школярам відкрити для себе цілий світ, близьку вже Канаду, а спочатку несміливе спілкування із Сарою англійською сьогодні стає для них звичним.

Випадково почувши, як без волонтерки наші вчителі продовжували обговорювати одну із тем англійською мовою неподалік шкільної клумби, де розкішно буяли українські маки та волошки, подумки подякувала Go Global, Go Camp за чудовий проект. Ми, українці, у своїй національній величі відкриті для світу і хочемо знати світ, хочемо щоб наша молодь була розвинена і освічена, готова до життя в ХХІ столітті. Про це мріяв і про це говорив Блаженніший Любомир (Гузар): «Національна ідея полягає в тому, щоб цінувати те, що нам дано від Бога, не принижуючи тих, кому він дав щось інше, не відмовляючи нікому в праві любити свою батьківщину та історію. Такий природний і мирний підхід найкраще ідентифікує людину.»

Ніна Григорівна Кудько, директор Гнідинської школи

 

Переглядів: 808 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua