Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Понеділок, 13.05.2024, 15:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2012 » Березень » 26 » Громадсько-активна школа
17:30
Громадсько-активна школа
Громадсько-активна школа
  Громадсько-активна школа - інноваційний проект Всеукраїнського фонду "Крок за кроком".
   Навчання педагогів Бориспільського району проведено НМК виховної роботи Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів 26 березня 2012 року на базі Дударківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
  Учасниками тренінгу стали 17 педагогів Великоолександрівської, Дударківської та Кіровської ЗОШ І-ІІІ ступенів. У їх складі: заступники директорів з НВР, ВР, соціальні педагоги, класні керівники, організацій, керівники гуртків.
  Тренери Боярчук Ольга Іллівна, завідувач НМК виховної роботи та Микитюк Людмила Володимирівна, методист КОІПОПК, навчали принципам і підходам по створенню ГАШ, надали практичні поради стосовно необхідних інструментів для створення моделі ГАШ.
  Громадсько-активна школа - це навчальний заклад, у якому увага приділяється налагодженню партнерських стосунків між школою та всіма ресурсами, що існують в громаді. У ній значна частка співпраці пов'язана з освітніми, соціальними, оздоровчими послугами. Школи стають освітніми, культурними центрами для осіб будь-якого віку. Вони відкриті для кожного цілий день. ГАШ має на меті не просто надавати освітні послуги учням, а й розвивати громаду, залучати батьків і мешканців до вирішення соціальних та інших проблем, які існують як у школі, так і в громаді, що позитивно впливає на розвиток села.
   З досвідом реалізації проекту "Перетворення традиційної школи у громадсько-активну школу" можна ознайомитися на прикладі діяльності Борівської ЗОШ І-ІІ ступенів-дитячий садок Макарівського району - перша школа, яка трасформувалась у ГАШ, де керують гуртками (перукарів, вишивки, гончарства) волонтери; у школі знайшли місце сільський фольклорний ансамбль; шкільна газета (розповсюджується серед жителів села) - с.Рокитне Ставищенський район. По Україні  - понад 500 шкіл.














Переглядів: 1132 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua