Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Середа, 01.05.2024, 07:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Березень » 13 » Громадсько-активна школа – запрошення до співпраці
17:10
Громадсько-активна школа – запрошення до співпраці

Громадсько-активна школа – запрошення до співпраці

Громадсько-активна школа – як інноваційний проект Всеукраїнського фонду „Крок за кроком" – вже у Бориспільському районі.

Запрошуємо всіх відвідувачів сайту: навчальні заклади, громаду, органи місцевого самоврядування, підприємців до обговорення питання трансформації навчальних закладів у ГАШ – громадсько-активні школи.

  Програма створення та діяльності шкіл сприянню розвитку громад – громадсько- активних шкіл (ГАШ)  Бориспільського району Київської області  (Проект)

Концепція громадсько-орієнтованої освіти

Громадсько-активна школа: філософія та принципи

Громадсько-активна школа – навчальний заклад, в якому  налагоджено партнерські стосунки між школою та всіма ресурсами, що існують в громаді. У ній значна частка співпраці пов'язана з освітніми, соціальними, оздоровчими послугами. Школи стають освітньо-культурними центрами для осіб будь-якого віку. Вони відкриті для кожного цілий день. ГАШ має на меті не просто надавати освітні послуги учням, а й розвивати громаду, залучати батьків і мешканців до вирішення соціальних та інших проблем, які існують як у школі, так і в громаді, що позитивно впливає на розвиток села.

У Бориспільському районі у березні 2012 року розпочато підготовку педагогів базових ЗНЗ з напряму громадянського виховання: Великоолександрівської, Дударківської, Кіровської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Навчання 17 педагогів проведено НМК виховної роботи Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів 26 березня 2012 року на базі Дударківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.Тренери Боярчук О.І. та Микитюк Л.В. навчали принципам і підходам по створенню ГАШ.    

30-31 травня 2012 року 4 педагоги стали учасниками навчально-практичного тренінгу „Міжнародні стандарти якості діяльності громадсько-активних шкіл" (в рамках проекту „розвиток громад в Україні шляхом упровадження програми „Школа як осередок розвитку громади") для педагогічних працівників області.

З досвідом реалізації проекту "Перетворення традиційної школи у громадсько-активну школу" можна ознайомитися на прикладі діяльності Борівської ЗОШ І-ІІ ступенів-дитячий садок Макарівського району - перша школа, яка трасформувалась у ГАШ, Хотівської гімназії Києво-Святошинського району, інших; всього по Україні – понад 500 шкіл.

Переглядів: 858 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua