Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 25.04.2024, 19:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2019 » Вересень » 18 » Інформаційно-методична нарада для вчителів основ здоров’я
14:40
Інформаційно-методична нарада для вчителів основ здоров’я

Інформаційно-методична нарада для вчителів основ здоров’я

     Інформаційно-методична нарада для вчителів основ здоров’я , яка проведена 10 вересня, розпочалася для вчителів роботою над анкетою , де вони відповіли на кілька запитань. Опитування мало на увазі з’ясувати якісний склад викладачів курсу, наявність відповідної підготовки і досвіду викладання, стан матеріально-технічного забезпечення в школі та створення умов для викладання. Деякі запитання допомогли вияснити розуміння вчителем основних завдань курсу, критерії оцінювання знань і навичок, яким формам проведення уроків вони надають перевагу, вияснити проблеми, що зустрічаються у викладанні , поділитися досвідом найефективніших форм роботи при формуванні здоров’язберігаючих навичок учнів. Запитання «Як ви оцінюєте професійний рівень своєї обізнаності з предмета «Основи здоров’я» допомогло вчителям зробити самооцінку своєї діяльності» . Метою анкетування було вивчення потреб учителів при плануванні змісту і форм роботи методичного об’єднання у новому навчальному році, а також вияснення рівня готовності вчителя до викладання предмету. Адже не кожен учитель може викладати предмет, що потребує особливих підходів і форм роботи. Про мотивацію вчителів до викладання даного курсу зупинилася у своєму виступі методист РМК Петренко Г.І. Зокрема, вчитель повинен бути сучасним, добре володіти інтернет ресурсами, вести здоровий спосіб життя, постійно займатися самоосвітою та бути учасником різноманітних онлайн-курсів, постійно співпрацювати з іншими вчителями та батьками, володіти даними стану здоров’я своїх учнів, вміти організувати загальношкільні заходи, швидко реагувати на ті чи інші ситуації та провести відповідні заняття. Вчитель також повинен володіти навичками дослідницької діяльності та формувати ці навички у своїх учнів.

З методичними рекомендаціями до викладання курсу «Основи здоров’я» ознайомила вчителів керівник методичного об’єднання Бортник Н.І. Відомо, що Ніна Іванівна з ОНЗ "Щасливський НВК" у минулому навчальному році провела обласні майстер-класи , на які щоразу приїжджали багато учасників з області і району. Тому до її порад і рекомендацій завжди прислухаються учителі.

Своїм методичним доробком поділася з присутніми учителька ОНЗ Вороньківського НВК Рябоконь В.П. Вона продемонструвала зразки презентації з різних тем, які створює до кожного уроку.

Переглядів: 669 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua