Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 02.05.2024, 02:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2012 » Лютий » 21 » КНИГИ – ЛІКИ ДЛЯ ДУШІ
17:34
КНИГИ – ЛІКИ ДЛЯ ДУШІ

КНИГИ – ЛІКИ  ДЛЯ  ДУШІ

Історії, які люди розповідають одне одному, мають властивість лікувати душевні рани. Часом добра історія потрібніша людині за їжу.

У наш час дедалі актуальнішим стає такий напрям в роботі бібліотек, як книготерапія. Цей метод має на меті цілеспрямований вплив на читача за допомогою книги у різних ситуаціях:  як кризових, так і звичайних ситуаціях вибору. Лікування книгою – ефективний, приємний і безболісний спосіб загоїти душевні рани, позбутися депресивних настроїв, по-новому подивитись на світ навколо себе.

Давні греки асоціювали поняття «книга» з поняттям «душевне здоровя» і вважали бібліотеки «ліками для душі». У ХІІІ ст. до н. е. над входом до бібліотеки міста Фіви фараон Рамзес ІІ наказав вирізати напис: «Аптека для душі».

Саме проблемі застосування бібліо та казкотерапії в роботі бібліотек був присвячений семінар для бібліотекарів загальноосвітніх навчальних закладів району, який відбувся 21 лютого в Кіровській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Своїми творчими напрацюваннями поділилась бібліотекар закладу Алла Володимирівна Салій. ЇЇ презентація з мультимедійним супроводом виявилась корисною та цікавою для учасників семінару.

У роботі семінару взяли участь працівники видавництва «Грані-Т», зокрема – психолог, казкотерапевт-практик, автор видавництва Катерина Єгорушкіна, яка  вже кілька років працює з дітьми за авторсько програмою казкотерапії. За її словами, їй доводилось не раз спостерігати надзвичайний терапевтичний вплив деяких книг на дітей. Особливо виразним цей вплив був тоді, коли в родині попередньо склалася культура сімейного читання. Особлива роль відводиться і бібліотеці. Учасники семінару активно включились в  обговорення проблеми, влучними були й зауваження та пропозиції бібліотекарів щодо змісту окремих творів новітньої  дитячої літератури.

Створенню позитивного настрою посприяло й відвідування музею школи та музею козацтва; ознайомлення з виставкою народної вишивки.


Агаркова Т.М., методист РМК



Переглядів: 1141 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua