Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 19.04.2024, 23:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2019 » Квітень » 26 » Конкурс учнівської та учительської творчості імені П.П. Чубинського
10:45
Конкурс учнівської та учительської творчості імені П.П. Чубинського

Конкурс  учнівської та учительської творчості імені П.П. Чубинського

Заключний  етап  районного  конкурсу  учнівської та учительської творчості імені П.П. Чубинського цього року відбувся у Великоолександрівській загальноосвітній школі.  Конкурс  є традиційним і проводиться з метою виявлення та підтримки обдарувань у галузі літератури, сприяння розвитку і популяризації учнівської та учительської творчості. Він є унікальною можливістю проявити свій талант.

        Цьогорічний  конкурс був присвячений 180-річчю з дня народження  видатного нашого земляка-етнографа, фольклориста, поета, автора  Державного Гімну України  П.П. Чубинського  і  проходив під  девізом «Дума-це колос, а слово-віковічне зерно»

         Вистава  «Життєві акварелі», яку чудово зіграли  учні 7-11 класів, заворожила  всіх присутніх. Надзвичайно зворушливо вдалося юним артистам показати  миттєвості долі  Павла Платоновича Чубинського.  Із захопленням  гості прослухали  гімн  села , автором слів якого є місцевий житель Давиденко Іван Іванович.

          Найкращі свої творчі напрацювання представили на конкурс  25 учасників -  учнів  шкіл району та їх наставників.  Серед конкурсантів - поети,  прозаїки, казкарі. Читаючи ці твори, проникаєшся гордістю за те, що у нашому районі є такі талановиті діти.  А ще  важливо, що вони небайдужі до долі своєї країни, рідної мови, щиро вболівають за їх майбутнє. «За кожним сином плаче Україна…» так зворушливо назвала свій поетичний твір талановита учениця Мирненської ЗОШ Каменєва Ніколь, яка  стала переможницею у двох  номінаціях -  «Поезія»  та  «Новела». Учениця 9 класу Шасливського НВК Нагорська Євгенія представила слухачам свою поезію «Україна - це диво», Ігнатьєва Анна з Любарець – вірш  «Рідна мово, без тебе ніхто я».  В номінації «Оповідання» найвищу оцінку суддів дістав Бабій Артем - (Гірська ЗОШ) за оповідання «Так от воно яке щастя!». Не залишили байдужими виступи наймолодших наших учасників - Доніч Поліни та Кладіної ЄвгеніЇ – переможниць у номінаціях «Казка» та «Поезія». Із захопленням прослухали глядачі власні поезії талановитої третьокласниці з Ревного Скорик Катерини.

        З величезною повагою і захопленням зал зустрічав своїх наставників, які неодноразово беруть участь у літературному конкурсі і є взірцем для юних обдарувань. Відома поетеса Ніна Борисівна Ігнатенко представила свої нові поезії -  «Не вмирають полеглі герої», «О мово рідна, -  музика душі», «Я світ оцей кохаю до безтями» та інші, розповіла , розчуленим її поезіями слухачам, як створюються її вірші. Приємні хвилини подарували  вчителі Остапець Володимир Степанович та Віценко Олена Іванівна, які продемонстрували свій поетичний талант.

      Методистом РМК Петренко Галиною Ігорівною та керівником методичного обєднання вчителів української мови і літератури Дмитренко Нелею Андріївною  підведено підсумок конкурсу та вручені Дипломи  і подарунки, а також висловлені побажання подальших творчих успіхів. До привітань переможців долучилася колишня учасниця конкурсу, поетеса Цілик Лариса Віталіївна з учнями 2 класу, а оптимізму додала  прочитана нею власна поезія «Весну  відчули і птахи, і люди». Закінчився цьогорічний конкурс, але сподіваємося, що його учасники  ще не раз будуть дарувати нам свій поетичний талант.Нехай  натхнення ніколи не покидає вас та веде до нових висот!

Переглядів: 915 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua