Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 02.05.2024, 06:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Жовтень » 28 » Конурс П.Чубинського у Щасливському НВК
09:58
Конурс П.Чубинського у Щасливському НВК

Що таке поезія?

Це – мука.

Підступає, множиться, болить,

Іноді візьме тебе за руку,

Іноді відступить і мовчить.

 

Під звуки ліричної музики проникливо звучали слова ведучих.На сцену один за одним піднімалися учасники свята, і в зал полинула мелодія життя, сконцентрована в поетичних рядках.

«Мелодія життя»…Під такою назвою проходить цьогорічний шкільний літературний конкурс ім. П.П.Чубинського. Охочих узяти участь у шкільному етапі було більше, ніж зазвичай.

Відбулося своєрідне свято поезії, на якому конкурсанти презентували учням школи, учителям свою творчість.

Як виявилося, учасники віддають перевагу поезії, хоча серед учнів молодшого шкільного віку були й ті, хто пробував свої сили і в прозових жанрах. Це Нагорська Євгенія (4-Б), Подільчук Анна-Марія (3-А), Тищенко Олександра (3- Б) та Заспа Марина (3-Б).

Поетичні доробки учасників мали різноманітну тематику й були об‘єднані в цикли:«Перлинки для Катрусі», «Найдорожче», «Цікаві у природи є дивинки», «Жарт гумору».

Найменші учасники конкурсу Сопітько Вікторія (4-А), Подільчук Анна-Марія (3- А), Нагорська Євгенія (4-Б), Єлісеєва Вероніка (4-Б) написали вірші для маленьких поціновувачів і розповіли в них про свої мрії, про улюбленого котика і ляльку.

Вірші про природу лунали з вуст Гончаренка Миколи (3-А), Мазманян Крістіни (4-Б), Єлісеєвої Вероніки (4-Б), Подільчук Анни-Марії (3-А), Піскун Альони (4-А). Долучилися до них і учні середньої ланки Богонюк Максим та Пчольник Влада (8-А).

Наше життя – це палітра фарб, і кожен колір викликає певні асоціації. Про це звучало у вірші Ананової Аріни (9-А). А ще своєю поезією дівчина намагалася достукатися до людської свідомості й душі, акцентуючи увагу на проблемах, які існують у нашому не ідеальному світі.

Про найдорожче – рідний край, батьківщину, своє село, про маму й тата, бабусю й дідуся написали у віршах Жарікова Поліна (4-А), Томчук Анастасія (6-Б), Богонюк Максим (8-А).

Гумор – найулюбленіший жанр учнів 4-А класу Велігоцького Юрія, Моруги Марини та Пендюри Софії. Працює у цьому жанрі й Анна-Марія Подільчук (3-А) .

Муза поезії найприхильніша до тих, чиї серця відкриті найпрекраснішому з почуттів – коханню. Віршами про кохання закінчувалося свято. Своїми почуттями поділилися учні старшої та середньої ланки Пчольник Влада (8-А), Ананова Аріна( 9-А) та Ященко Софія(9-А).

Швидко збігли хвилини зустрічі з поетичним словом. Ведучі всіх закликали до творчості й участі в конкурсі, але вже у наступному році.

Журі підвело підсумок і оголосило імена переможців конкурсу. Ними стали Подільчук Анна-Марія (3-А), Ананова Аріна (9-А) та Ященко Софія (9-А).

Бажаємо їм творчого натхнення й успішних виступів у ІІ етапі конкурсу, який відбудеться 29 жовтня у Вороньківській ЗОШ.

Марченко Анастасія,

учениця 9-А класу

Щасливського НВК

Переглядів: 785 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua