Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Субота, 04.05.2024, 13:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Квітень » 6 » “Квітень – місяць пташиний“
12:56
“Квітень – місяць пташиний“

1 квітня світ відзначав День зустрічі птахів. Міжнародна організація ЮНЕСКО оголосила  це свято Всесвітнім,тож його проводять на всій земній кулі. В дитсадку “Ромашка”  с.Щасливе реалізовували проект “Квітень – місяць пташиний “. В очікуванні пернатих розвішували шпаківні,виготовлені батьками та дітьми,спостерігали та досліджували ,які птахи живуть на території дитсадка,вивчали заклички,вірші,загадки,прислів'я,пісні,розучували ігри,виготовляти аплікації,малюнки.

    Підсумком проекту , авторами якого були завідувач Валентина Іващенко та вихователь Галина Поліщук,стало проведення районного методичного об'єднання вихователів з екологічного виховання . На свято завітали голова районної організації Профспілки працівників освіти Світлана Сьомак, директор Пролісківського НВО Ольга Хруль, вихователь - методист Пролісківського НВО Віра Ашпетова та вихователі з усіх дитсадків району.

       В цей прохолодний і похмурий ранок навіть сонечко продерлось крізь густі хмари ,щоб зігріти своїм теплом діток ,що гамірно клопотались на подвір'ї , прикрашеному руками  Тамари Андреєнко, Оксани Мельник, Наталі Синяченко, Лариси Короткової,Тетяни Венгрін,Валентини Симоненко,Олени Коваль ,Ольги Нечепи, Ольги Шиманської , Надії Вілюри, Ольги Хитрої ,Ніни Бондарук,Людмили Сонько,Валентини Третяк,Інни Пуришкіної, Людмили Дмитренко,Ольги Чорної ,Олени Громико та інших. Усе подвір'я ще задовго до початку робочого дня гуло, метушилось, ворушилось , щебетало, прикрашалось білими та зеленими кульками,плакатами: “Птахи це пісня і політ”, ”Птахи -наші друзі”, композиціями ,стрічками.Створена казка руками всього колективу перейшла у свято “Співом солов'їним йде до нас весна,голосом пташиним повниться земля” На свято завітали “зграї” ластівок,лелек,зозульок...Це діти кожної вікової групи обрали собі емблеми. Журавлики ( костюми виготовили батьки )запевнили всіх, де б вони не літали, але землі краще рідної, немає.

   На гостину завітав Голуб миру (вихователь Ганна Павлівська).І хоча в теплі краї він не відлітав,але радів святу,грався з дітьми у веселі ігри та пригощав усіх гостей майстерно спеченими руками Валентини Поповійчук, Ріти Кучук, Людмили Кулі , Людмили Тетерук,Вікторії Юзепчук  духмяними “пиріжечками-пташками,”які були сюрпризним моментом свята . Дістали їх для дітей з красивих, кольорових, незвичайних шпаківень від усіх птахів.

  Гості оглянули дитсадок і були приємно здивовані якісними ремонтами,естетичним оформленням груп, згуртованістю і працьовитістю всього колективу, належним матеріальним забезпеченням освітнього процесу. Найбільш на усіх справила враження виставка дитячих робіт у ІІ молодшій групі №1” Про пташок ми знаємо,про пташок всі дбаємо”( вихователь Ганна Юрковець ) своїми задумами ,оригінальністю, рівнем дитячих навиків і вмінь із зображувальної діяльності.

      На подвір'ї поступово все затихло.Гості роз'їхались, дітвора солодко  спала після незабутнього свята.  І тільки щебет птахів до вечора нагадував про важливість виховання в дітей екологічно  доцільної поведінки, свідомості,турботи про пернатих друзів.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 598 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua