Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 19.04.2024, 08:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2018 » Березень » 19 » Майстер-клас для молодих вчителів математики
18:41
Майстер-клас для молодих вчителів математики

Майстер-клас для молодих вчителів математики

Давньокитайський мислитель і філософ Конфуцій давав настанову вчителям: «Не навчайте дітей так, як навчали вас. Вони народилися в інші часи». Прохання, написане в V ст. до н. е., сьогодні в інформаційному світі спонукає педагогів поєднувати традиційні методи навчання з безмежними можливостями нових технологій. Сучасні діти, для яких світ став цифровим, втрачають інтерес до навчання. Що може запропонувати  семикласникам  у XXI столітті вчителька математики Гнідинської школи, працюючи над одвічною темою  « Лінійні рівняння з однією змінною»?

На це питання для себе і для своїх молодших колег зі шкіл Бориспільщини відповідала  Марія Михайлівна Хамандяк, яка ділилася з ними своїм досвідом роботи, здобутками, напрацюваннями 15 березня 2018 року.

Досвідчений методист районного методичного кабінету Управління гуманітарного розвитку Бориспільської райдержадміністрації Леонід Григорович Гриценко, знаючи більш ніж двадцятирічний шлях професійного зростання Марії Михайлівни, ініціював проведення цього семінару-практикуму «Активізація пізнавальної діяльності на уроках математики засобами інтерактивних технологій».

Вчителі-математики побачили як учні 7-А класу потрапили у віртуальну реальність, подорожуючи океаном на вітрильнику за допомогою танграма (танграм – старовинна східна головоломка з фігур, одержаних при розрізанні квадрата на 7 частин особливим способом); працювали із завданнями, що знаходились у кейсах; побували у створеному учителькою хмаро орієнтованому навчальному середовищі; доторкнулися до наскрізних ліній ключових компетентностей і…розв҆язали багато лінійних рівнянь з однією змінною.

Після обговорення уроку Марія Михайлівна запросила колег на майстер-клас «Використання хмарних технологій на уроках математики як засіб самоосвіти вчителя і підвищення ефективності навчання учнів». Вони переконалися як творчо, ціленаправлено, професійно вчителька використовує хмарні технології, які є сьогодні не тільки повноцінним навчальним інструментом, а і життєвою необхідністю. Вона поділилася із вчителями інтернет-ресурсами, що їх використовує в роботі, запросила на власний блог та сайт, показала психолого - педагогічні прийоми та методи в основі яких психогеометрія, а також вчила вирізати танграм.

На практичній роботі в комп`ютерному класі учасники семінару за допомогою інтерактивних сервісів створювали дидактичні матеріали. Марія Михайлівна презентувала досвід як, працюючи з учнями, навчила їх перевіряти і закріплювати свої знання в ігровій формі. Це і хмари слів, і кросворди, які щодня поповнюються новими матеріалами, створеними викладачами різних країн. До них мають доступ через хмарні технології і гнідинські школярі.

Учасники семінару позитивно відгукнулися про нове сучасне оформлення кабінетів математики та інформатики, над яким працювала Хамандяк М.М.

Гриценко Л.Г., підводячи підсумки семінару, наголосив, що його тема співзвучна проблемі реформування сучасної освіти, а потенціал продуктивних методик і технологій Марії Михайлівни є високим, його реалізація впливає на досягнення такого результату навчання як компетентність.

Ніна Григорівна Кудько,

директор Гнідинської школи

 

 

 

Переглядів: 611 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua