Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


П`ятниця, 03.05.2024, 15:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2014 » Травень » 5 » МАЙСТЕР-КЛАСИ В МИРНЕНСЬКІЙ ЗОШ І – ІІІ СТУПЕНІВ
16:21
МАЙСТЕР-КЛАСИ В МИРНЕНСЬКІЙ ЗОШ І – ІІІ СТУПЕНІВ

МАЙСТЕР-КЛАСИ В МИРНЕНСЬКІЙ  ЗОШ  І – ІІІ СТУПЕНІВ

 

23 квітня в Мирненській  ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулися семінар-практикум для шкільних бібліотекарів району ”Застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в роботі бібліотеки загальноосвітнього навчального закладу” та практикум для вчителів російської мови, які вперше викладають другу мову в 5 класі, «Предмет «Російська мова» як компонент мовної освіти в українській школі».

Перед початком роботи бібліотекарі й вчителі були запрошені на виставку творчих робіт «Весняні барви», яку підготували члени гуртка «Флористика» (керівник гуртка Похиль Наталія Дмитрівна).

         Бібліотекар Мирненської ЗОШ, відмінник освіти України Яременко Лідія Андріївна ознайомила бібліотекарів району з Web/сторінкою шкільної бібліотеки, представила презентацію роботи бібліотеки з проблеми формування інформаційної культури читачів. Учасники семінару відвідали  бібліотечний урок у 2 класі  “Олена Пчілка – дітям” – до 165-річчя від дня народження відомої поетеси, науковця, етнографа. Школярі перегорнули сторінки книги “Годі, діточки, вам спать”, розповідали казки, читали вірші, гуморески, співали народних пісень.

 Бібілотекарі району мали можливість ознайомитись з досвідом роботи з проблеми  “Застосування інформаційно-комунікаційних технологій в роботі бібліотеки” як бібліотекаря Мирненської ЗОШ Яременко Лідії Андріївни, так і бібліотекаря Гірської ЗОШ  Островської Олени Володимирівни.

Вчителі російської мови Старинської, Сеньківської, Сошниківської, Гірської та Дударківської шкіл отримали консультації  заступника директора з навчально-виховної роботи  Мирненської ЗОШ І – ІІІ ступенів Орловської Лесі Ростиславівни з питань нормативно-правової бази викладання російської мови, використання інваріантної та варіативної складової; обговорили особливості викладання предмета за програмою  для шкіл з українською мовою навчання та викладання російської мови в  5-х класах, а саме: форми та методи роботи для вироблення навичок читання вголос та мовчки, діалогічного та монологічного мовлення, грамотного письма, аудіювання. Вчителі проаналізували та порівняли підручники з російської мови  Полякової Т. М. та Корсакова В. А., обмінялися досвідом роботи з календарно-тематичного планування та оцінювання результатів навчання.

Вчитель Зленко Ірина Юріївна запросила учасників практикуму на відкритий урок у 5 класі  та практичне заняття (майстер-клас) «Використання ІКТ на уроках російської мови (відео уроки, тести, презентації, тренажери, інтерактивні ігри)».

Семінар та практикум пройшли плідно і творчо, на багато питань в процесі обговорення і бібліотекарі, і вчителі російської мови отримали відповідні роз’яснення.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 643 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua