Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Четвер, 25.04.2024, 04:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2013 » Грудень » 12 » МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо підготовки навчальних закладів Київської області до участі у П’ятій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти
09:12
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо підготовки навчальних закладів Київської області до участі у П’ятій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
щодо підготовки навчальних закладів Київської області до участі у
П’ятій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2014»

Чубарук О. В., проректор з наукової роботи 
Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів;

Шевченко А. М., завідувач центру педагогічних інновацій 
Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів

 

Національні та міжнародні виставки є одним із чинників  розвитку партнерства в сучасній системі міжнародних відносин, маркетингової, рекламної, комерційної й економічної діяльності керівників місцевих органів управління освітою, районних, міських методичних служб, керівників навчальних закладів, зацікавлених фізичних і юридичних осіб. 

Уже восьмий рік поспіль Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів, загальноосвітні, дошкільні та позашкільні навчальні заклади Київської області представлені спільною виставковою експозицією «Освіта Київщини» під час проведення міжнародних виставок «Сучасні заклади освіти». 

Виставка «Сучасні заклади освіти» за своїм фаховим і науковим рівнем є однією з найбільш рейтингових та широкомасштабних освітянських виставок в Україні.

Мета та основні завдання виставки. Виставка має на меті презентувати громадськості, педагогам, науков­цям, фахівцям, органам державної влади і управління широкий спектр досяг­нень національної системи освіти, творчі здобутки педагогічних і наукових колек­ти­вів, досвід інноваційної модернізації усіх ланок освіти, міжнародної інтег­рації на виконання Указів Президента України, Постанов Уряду.

Завдання виставки: узагальнити й всебічно представити широкій громад­сь­кості, педагогам, фахівцям, науковцям, органам державної влади та управ­ління інноваційну діяльність навчальних закладів, їх здобутки.

Організація виставки. До участі у виставці запрошуються відділи, управління освіти, управління освіти і науки; районні, міські методичні кабінети, центри; загальноосвітні навчальні заклади різних типів і форм власності; навчально-виховні комплекси; навчально-виховні об’єднання; дошкільні та позашкільні навчальні заклади; заклади освіти обласної комунальної власності; експериментальні навчальні заклади всеукраїнського та регіонального рівнів.

Виставка проводиться Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Національною академією педагогічних наук України і компанією «Виставковий світ».

У Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів сформовано організаційний комітет з питань підготовки матеріалів навчальних закладів Київської об­ласті до участі у міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2014» (додаток 1).  

Відділи, управління освіти, управління освіти і науки; районні, міські методичні кабінети, центри; загальноосвітні навчальні заклади різних типів і форм власності; навчально-виховні комплекси; навчально-виховні об’єднання; дошкільні та позашкільні навчальні заклади; заклади освіти обласної комунальної власності; експериментальні навчальні заклади всеукраїнського та регіонального рівнів також створюють організаційні комітети з питань підготовки матеріалів навчального закладу, освітньої системи району, міста до участі у міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2014».

У рамках виставки проводяться тематичні конкурси з номінацій:

1. Упровадження системи компетенцій у навчальний процес як основи якісної професійної підготовки фахівців вищої освіти.

2. Діяльність асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні і за кордоном:

  • популяризація українства на міжнародному рівні як один із напрямів діяльності шкіл ЮНЕСКО в Україні;
  • діяльність шкіл ЮНЕСКО за напрямами: вивчення світових проблем і роль системи ООН в їх урегулюванні; права людини, права дитини; людина та довкілля; інші країни та культури; євроінтеграція;
  • участь асоційованих шкіл ЮНЕСКО у розвитку Європейського освітнього простору;
  • модель Школи толерантності – шлях до формування толерантного суспільства.

3. Професійна діяльність вчителя в інноваційному навчальному закладі.

– конкурентоспроможність як якісний показник професійної діяльності вчителя;
– модель сучасного вчителя як конкурентоспроможного фахівця;
– зміст, форми, методи, технології формування сучасного вчителя в про­це­сі інноваційної діяльності;
– діяльність методичних служб у становленні сучасного вчителя як кон­ку­рен­тоспроможного фахівця;
– зарубіжний та вітчизняний досвід формування конкурентоспроможного фа­хівця в освітній галузі;
– конкурентоспроможний вчитель – головна умова інноваційного розвит­ку сучасного навчального закладу.

4. Управління і науково-методичний супровід інноваційного розвитку сучасних закладів освіти.

5. Інноваційні підходи до формування професійної компетентності квалі­фі­кованих робітників у сучасному професійно-технічному навчальному закладі:

– розроблення  та впровадження державних стандартів професійно-тех­нічної освіти на основі компетентнісного підходу;
– інноваційні виробничі технології у підготовці сучасного робітника через співпрацю з роботодавцями;
– інноваційні педагогічні технології у навчально-виховному процесі професійно-технічного навчального закладу;
– сучасний освітньо-інформаційний простір професійно-технічного на­вчаль­­ного закладу;
– забезпечення конкурентоспроможності професійно-технічного навчаль­н­о­го закладу за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій;
– участь  у міжнародній діяльності.

  1. Формування творчої особистості в навчальних закладах.
  2. Міжнародна співпраця в галузі освіти.
  3. Соціальне партнерство підприємств і бізнес-структур в контексті модернізації закладів освіти.
  4. Створення та упровадження електронних навчально-методичних комп­лексів, рейтингових систем, обладнання, продуктів, програм та рішень для системи освіти.

Умови участі. Для участі у конкурсі з номінацій у рамках проведення виставки до   організаційного комітету  потрібно подати:

до 5 січня 2014 року:

  • заявку на участь у конкурсі (додаток 2). Заявки надсилаються в елек­трон­ному варіанті на адресу ped_innov_center@mail.ru, а також подаються в друкованому вигляді;
  • інформацію до каталогу виставки про навчальний заклад, який представляє матеріали на конкурс (у електронному варіанті): повна назва навчального закладу (українською, російською та англійською мовами); повна адреса; телефони (із вказаним кодом міста); факс; е-mail; сайт; прізвище, ім’я, по батькові керівника навчального закладу) (приклад подання інформації до каталогу запропоновано в додатку 3);
  • бібліографічний опис та анотації матеріалів, які будуть представлятися на конкурсі з номінацій (10-15 примірників) (приклади оформлення бібліографічного опису видань та анотацій до каталогу запропоновано в додатку 4).

до 17 січня 2014 року:

  • матеріали для участі у конкурсі з номінації (методичні рекомендації, науково-методичні, навчально-мето­дич­ні, на­вчаль­ні посібники, мето­дич­ні збір­­ни­ки, збірники науково-мето­дичних мате­ріа­лів, концепції та програ­ми роз­вит­ку за­кладів освіти, ав­тор­ські програми, матеріали з питань упровадження ін­но­­­ва­ційних ос­вітніх технологій у педагогічну, управлінську та методичну практику тощо), оформлені відповідно до вимог (додаток 5).

Організаційний комітет виставки здійснює експертизу поданих матеріалів. У разі потреби матеріали по­вер­таються авторським колективам для доопрацю­вання та остаточного оформлення. За умови позитивної оцінки експертами представленої роботи матеріали передаються до організаційного комітету виставки (компанія «Виставковий світ», м. Київ). Якість конкурсних робіт визначають фахівці відповідних міністерств і відомств, науковці, досвідчені педагоги.

Просимо звернути увагу на те, що подані на конкурс матеріали не повертаються.

до 1 лютого 2014 року:

  • бібліографічний опис та анотації матеріалів (додаток 4), які будуть представ­лені у виставковому павільйоні «Освіта Київщини» (30-40 примір­ників) (для навчальних закладів, які претендують на нагородження за участь у конкурсі з номінації);

до 20 лютого 2014 року:

  • матеріали для участі в конкурсі з номінації, оформлені відповідно до вимог (додаток 5);
  • відеоролик або презентацію про діяльність навчального закладу (на електронному носії (флешка, диск));
  • друковану рекламну продукцію (буклети, газети, календарі, закладки тощо).

Підбиття підсумків. Переможці конкурсу в тематичних номінаціях нагороджуються Золотими, Срібними й Бронзовими медалями.

Учасники виставки, які подавали матеріали для участі в конкурсі з номінацій, відзначаються дипломом учасника (на навчальний заклад, відділ, управління освіти, освіти і науки, районний, міський методичний кабінет, центр) за участь у виставці та представлення освітніх  інноваційних технологій. 

Матеріали учасників, подані для участі в конкурсі з номінацій та представлені у виставковому павільйоні «Освіта Київщини», заносяться до анотованого каталогу матеріалів учасників міжнародної виставки "Сучасні заклади освіти".

Рукопис анотованого каталогу матеріалів учасників міжнародної виставки подається на розгляд засідання Вченої ради Інституту. За результатами розгляду матеріалів Вченою радою, матеріали представлені в анотованому каталозі, рекомендуються до участі у міжнародній виставці "Сучасні заклади освіти".

Результати виставки розміщуються на сайті Київської обласної державної адміністрації, департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації (http://www.kyiv-oblosvita.gov.ua) та порталі Київського обласного інституту післядипломної освіти http://kristti.com.ua.

При здійсненні рейтингового оцінювання освітніх систем районів і міст області враховуються показники участі навчальних закладів, управлінь, відділів, управлінь освіти, освіти і науки, районних, міських методичних кабінетів, центрів (кількість матеріалів, поданих для участі у конкурсі з номінацій, кількість матеріалів, представлених у виставковому павільйоні "Освіта Київщини", нагородження дипломами, медалями).

 Контактні особи:

Чубарук Олена Василівна, проректор з наукової роботи КОІПОПК, тел. роб. 04563-5-04-41 (107), моб. 096-845-18-15;
Шевченко Антоніна Михай­лів­на, завідувач центру педагогічних інновацій КОІПОПК, тел. роб. 04563-5-04-41 (107), тел. моб. 067-873-99-61.  

Переглядів: 927 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua