Управління гуманітарного розвитку
Методичний кабінет   


Неділя, 28.04.2024, 22:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Пошук

Віртуальнийкабінет
Віртуальний кабінет виховної роботи

Новини Освіта.UA

Нова школа

Всеосвіта
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

Головна » 2019 » Лютий » 12 » Микола Соловей із Рогозова — переможець всеукраїнського конкурсу та учасник національного форуму
19:18
Микола Соловей із Рогозова — переможець всеукраїнського конкурсу та учасник національного форуму

Микола Соловей із Рогозова — переможець всеукраїнського конкурсу та учасник національного форуму

Учень 9 класу Рогозівської школи, що на Бориспільщині, став переможцем Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів загальноосвітніх навчальних закладів Національного центру «Мала академія наук України» в номінації «Звалища та довкілля» у 2018 р. Фінальний конкурс МАН України проходив під гаслом «Енергія, екологія та ресурсозбереження життя» з 25 по 27 вересня у Києві.

Микола виступав із дослідницькою роботою «Організаційно-економічний механізм управління у сфері поводження з твердими побутовими відходами в селі Рогозів» від відділу освіти Бориспільської РДА обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» Департаменту освіти і науки Київської ОДА Міністерства освіти і науки України.

Висновки врахують.

У результаті проведеного хлопцем дослідження у 2018 р. зроблено висновки: розв’язання проблеми накопичення й утилізації побутових відходів у Рогозі повинно здійснюватися шляхом стимулювання місцевою владою мешканців до запобігання їх утворенню, організації збирання, перевезення, сортування й отримання коштів за продаж відсортованих відходів тощо. Авторські пропозиції розглянуто й будуть прийняті до використання сільрадою.

Микола опублікував одноосібно та у співавторстві 11 статей та тез наукових доповідей, 2 з них — наукові статті у фахових журналах та збірниках (одна з них англійською мовою — у Бельгії), 5 тез наукових доповідей міжнародних конференцій та форумів (одна — англійською, у Литві). Він брав участь у 4 міжнародних, 2 всеукраїнських науково-практичних конференціях та Національному форумі.

Юнак спробував сили в Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», який відбувся у листопаді 2018 року у Київ у приміщенні Великої конференц-зали Президії Національної академії наук України. Тема — формування програм щодо поводження з відходами для об’єднаних територіальних громад: проблемні питання та кращі практики. Микола надав тези доповіді до цього Форуму, і їх прийняли.

У своїй роботі Микола Соловей зазначив:

«Якщо в Україні керівництво налагодить роботу з переробкою відходів, а місцева влада глибше вникне в ці питання, то стан навколишнього природного середовища поліпшиться в рази. Ми, учні, допоможемо в цьому, адже це наше майбутнє, і нам тут творити й жити».

 

Микола Соловей вдячний за підтримку директору Рогозівської ЗОШ Т.Г. Мисловській, заступнику з навчально-виховної роботи Л.М. Харченко, педкерівникові – Н.С. Нечипоренко, вчителю біології. Також голові Рогозівської сільради І.П. Овсієнку за надання матеріалів для виконання дослідницької роботи та довідки про впровадження № 276 від 24 квітня 2018 р.

Зверніть увагу.

На сайтах МАН України, Міністерства екології та природних ресурсів України оголошено конкурси на 2019 рік. Вчителям доцільно заохочувати дітей брати участь у конкурсах, а згодом – більш серйозних, задля отримання міжнародних грантів для здійснення природоохоронних заходів та еко-проектів. На сайті Мінприроди можна дізнатися про всеукраїнський екоконкурс «До чистих джерел». Метою його є залучення населення до природоохоронної роботи, у т. ч., охорони і поліпшення стану джерел, річок та водойм України тощо. Як зазначено на сайті: «Учасниками конкурсу можуть бути місцеві державні адміністрації, сільські, селищні та міські ради, колективні та індивідуальні землеі водокористувачі, установи, підприємства усіх форм власності, загальноосвітні, професійно-технічні, позашкільні та вищі навчальні заклади, засоби масової інформації, громадські організації, окремі громадяни, які надішлють до конкурсної комісії належним чином оформлені матеріали з підсумками своєї діяльності у сфері охорони та оздоровлення водних об’єктів України».

 

Олена Сухіна, кандидат економічних наук, старший науковий співробітник, науковий керівник дослідницької роботи Солов’я М.В.

Переглядів: 373 | Додав: Vik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Захищай свої права

Сайт існує

сайт СР

громади

Педпреса

Сайти

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

©Усі права захищено.Прохання при копіюванні матеріалів робити посилання на www.metodbr.at.ua